Citrónové vajíčko s ovocnou salsou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
35 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup- Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Zamiešame múku s kakaom a upečieme piškótový plát pri teplote 200 °C.
- Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Jogurt, cukor, med, sunquick, šťavu a kôru z citróna rozmiešame, pridáme vyšľahanú smotanu. Nakoniec pridáme rozpustenú želatínu. Touto zmesou naplníme silikónovú formu.
- Z cesta vykrojíme oválky a nimi náplň prikryjeme. Necháme dobre vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Po stuhnutí vyklopíme. Ovocie nakrájame na drobné kocky, pridáme med a nasekanú mätu. Zľahka zmiešame.
|