Citrónové vajíčko s ovocnou salsou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Zamiešame múku s kakaom a upečieme piškótový plát pri teplote 200 °C.
  2. Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Jogurt, cukor, med, sunquick, šťavu a kôru z citróna rozmiešame, pridáme vyšľahanú smotanu. Nakoniec pridáme rozpustenú želatínu. Touto zmesou naplníme silikónovú formu.
  3. Z cesta vykrojíme oválky a nimi náplň prikryjeme. Necháme dobre vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Po stuhnutí vyklopíme. Ovocie nakrájame na drobné kocky, pridáme med a nasekanú mätu. Zľahka zmiešame.