Recept mám od svojej maminky. Zákusok je chutný a osviežujúci.Robievam ho každé sviatky a na oslavy, ktoré máme.Oplatí sa vyskúšať ho.
Suroviny
8 ks |
|
35 dkg |
|
1 ks väčší |
|
8 dkg |
|
8 dkg |
|
1 bal. |
|
PLNKA: | |
20 dkg |
|
25 dkg |
|
0,5 l |
|
1 ks väčší |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
POLEVA CITRONOVÁ: | |
1 ks väčší |
|
25 dkg |
|
Postup
-
1
Žĺtka vyšľaháme s 20 dkg cukrom do peny, pridáme kôru a šťavu s citróna a premiešame.Ďalej pridáme, maizenu, múku a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame pomaly sneh, ktorý si pripravíme z bielkov a 15 dkg práškového cukru. Cesto vylejeme na na plech na ktorý dáme papier na pečenie. Plech je treba menší ja používam 26 na 46 cm.
- 2
PLNKA: Do mlieka pridáme, žĺtko a maizenu a za stáleho miešania uvaríme kašu a necháme vychladiť. Kým sa nám chladí kaša, vymiešame cukor s maslom a pridáme šťavu a kôru z citróna. Na koniec to zmiešame s vychladenú kašou . Koláč si prerežema na poly a naplníme plnkou a prikryjeme druhým plátom a polejeme polevou.
- 3
PLEVA:Do vyššieho pohára 0,7dcl (odmerky) dáme šťavu z citróna , začneme šľahať a pridávame po lyžičkách cukor až kým ho neminieme,poleva musí byť hustejšia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
milujem citrón v koláčikoch a tvoj je iste chutný, ale bez tej polevy…..
masla ;), stane sa....
Robila som ich už aj minule Vianoce.
Len piškotu treba robit z menšej davky,alebo plech 60 tj dat velky ,lebo je moc vysoky.Odfotila som upečeny korpus.