Citrónová a pomarančovo-mandarinková kandizovaná kôra s chuťou karamelu fotorecept
Foto: izabella929
Aj minulý rok som robila kandizovanú pomarančovú kôru..stále som rozmýšľala, ako vylepšiť jej chuť..tak ma napadlo, vyskúšať to s karamelom..v recepte mám, že keď Zobraziť celý popisAj minulý rok som robila kandizovanú pomarančovú kôru..stále som rozmýšľala, ako vylepšiť jej chuť..tak ma napadlo, vyskúšať to s karamelom..v recepte mám, že keď začne cukor karamelizovať hneď zaliať vodou...teraz som cukor nechala úplne skaramelizovať a myslím, že teraz je to pravé orechové...táto kôra je úplne skvelá..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Robila som minulý týždeň citrusové džemy a využila som kôru pre kandizovanie...namočila som pomarančovú a mandarinkovú spolu do vedierka..
-
2
citrónovú kôru som namočila do vody osobitne..všetky kôry som namáčala vo vode, vymieňala ju 2x denne počas 4 dní.
-
3
pomarančovo-mandarinkovú som pokrájala...
-
4
pokrájala aj citrónovú kôru..
-
5
najprv som robila citrónovú kôru, lebo tej je iba 700g. a potreba cukru je tiež 700g.do rajnice som nasypala cukor a nechala som ho karamelizovať..v minuloročnom recepte, ktorý som sem pridala, sa má iba chvíľku karamelizovať a hneď podiať vodou, aby zakryla cukor...tento rok som nechala cukor úplne skaramelizovať..až potom som podliala vodou..treba toľko vody, aby zakryla cukor ...
-
6
pridala som vodu a hneď do horúceho cukru pridala citrónovú kôru..a dobre premiešala...a nechala variť...citróny sa varili 50min..lebo ich je menej ako pomarančov..
-
7
takto sa majú oddeľovať, voda sa má všetka odpariť a zostane iba karamel na citrónoch...
-
8
uvarené som vysypala na pripravený plech a miešala vidličkami, aby sa rýchle vychladili a nezlepili...potm som ich vykúpala v cukre...a nechala dobre vychladiť..
-
9
tak isto som robila aj pomaranče s mandarinkami...nechala cukor skaramelizovať..
-
10
podliala vodou, aby zakryla cukor a pridala pokrájanú pomarančovú a mandarinkovú kôru..
-
11
hotová pomarančovo-mandarinková kôra po 70 minútach varenia a odparovania...
-
12
túto som musela vysypať na 2 plechy, lebo je jej viac, ako citrónovej..miešala som kôru, aby sa nezlepila...keď vychladla zasypala som ju cukrom a všetko dobre premiešala...
-
13
hotová citrónová aj pomarančovo-mandarinková kôra..teraz ich nechám pár dní takto sušiť a potom uložím do sklených pohárov a zatvorím....
-
14
a takto som ju ponúkla pre vás...ja ju používam do vianočných koláčov a pečiva, ale veľmi rada ich používam aj do zákuskov....u nás sa minie aj večer pri telke...prajem vám dobrú chuť.-)
Dakujem pekne za vyskusanie receptu..