Čínsky koláč

ria389 - fotkaria389, 13. júna 2012

Neviem prečo má taký názov ale to viem že je dobrý a je s neho veľa kusov.

Suroviny

1000 g
1 ks
3ks
1/2  l
3,5  dl
3  PL
štipku




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiesiť asi 20 min.Cesto rozdeliť na 8 dielov.Každú časť vyvaľkať do tvaru kruhu a rozdeliť na 8 častí.Naplniť rôznou plnkou a stočiť do tvaru rožkov.Poukladať na vymastený plech a nechať na plechu kysnúť asi 70 min.Natrieť žltkom a dať upiecť.Doporučujem vyskúšať a prajem dobrú chuť........

Diskusia k receptu

ula2
ja mám tento recept pod názvom " Čínske rožteky " , sú výborné a je ich naozaj veľa .Možná preto ten názov,že aj číňanov je veľa.
katarina1959
3 ks žltka idú do cesta a + ešte žltok na potretie ? A netreba robiť kvások a nechať cesto kysnúť? Ďakujem
ria389
katarina1959...áno ,jedno žltko je na potretie a droždie sa dáva do múky a všetko sa spolu vypracuje ,urobia sa rožteky a tie sa nechajú kysnúť na plechu.Dúfam že skúsiš a sa ti podaria.Držím palce........
mojack
Cesto mi pripomina recept na Resanky-alebo Pudingoše.Bez žltkoch len so snehom a menej oleja.Su veľmi dobré.
A hned sa pečie.
ria389
vopice11 ten olej tam musí byť,vydržia aj týždeň mäkkučké pokiaľ sa nespapajú......
jozka2
kolac sa vola cinsky lebo je ho vela,pretoze aj cnanov je vela,je to recept s viac muky a ost.ing.ale robia sa tak aj ine s menj muky atd.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia