Čínska vyprážaná ryža

Autor receptu: mishchoc

Keď som jedného dňa bola u kamarátky na obede, ponúkla mi neobvykle pripravenú ryžu. Vraj ju vypražila na panvici, pridala zeleninu a chilli. Tak som sa postavila ku sporáku a lámala si hlavu nad tým, ako inak by sa dala táto ryža ochutiť. A veru, že som na to prišla! Vznikla z toho táto mňamka, nad ktorou všetci krútili hlavami lebo vraj, to bude hnusné. Ach tie predsudky. Celá panvica zmizla len sa zaprášilo. P.S.: Ohľadom množstva surovín.. koľko toho chcete, toľko tam toho dajte :)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Panvicu polejeme trochou oleja a na to nasypeme chili (korenie alebo rozdrvenú papričku) a soľ. Mäso pokrájame na kocky a na panvici opečieme. Mäso z panvice vyberieme a zatiaľ dáme mimo do misky alebo na tanier.
  2. Z vajíčok si spravíme praženicu a tiež ju zatiaľ odložíme mimo.
  3. Všetku zeleninu pokrájame na menšie kúsky a hodíme na panvicu. Keď všetko zmäkne, vyberieme ju von a dáme do misky nabok.
  4. Panvicu polejeme olejom a pridáme ryžu. Opražíme ryžu a ochutíme trochou sójovej omáčky.
  5. Do ryže pridáme zeleninu, mäso aj praženicu a poriadne zamiešame. V prípade potreby ešte dochutíme worchesterovou a sójovou omáčkou.