Foto: alexdidi
V čínskej reštaurácii som už dávnejšie jedla výbornú pálivú a teda riadne hrejivú kuraciu polievku. Snažila som sa ju navariť aj doma a výsledok Zobraziť celý popisV čínskej reštaurácii som už dávnejšie jedla výbornú pálivú a teda riadne hrejivú kuraciu polievku. Snažila som sa ju navariť aj doma a výsledok bol prekvapivo dobrý. Odvtedy sa u nás pripravuje pomerne často. Podáva sa hustá, horúca a pálivá, takže nielenže dobre zahreje, ale i zasýti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kurčaťa, koreňovej zeleniny a ostatných prísad uvaríme kurací vývar, ktorý potom precedíme. Nezabudnime na chilli papričky, ktoré sú veľmi dôležité, lebo polievka má byť príjemne pálivá.
-
2
Mrkvu a pór nakrájame na julienne(tenké rezance), šampiňóny na hrubšie plátky.
-
3
Na olivovom oleji asi 1 minútu opekáme mrkvičku, pridáme pór a opekáme ďalšiu minútu. Zelenina musí ostať chrumkavá. Vyberieme z panvice.
-
4
Do panvice pridáme ešte málo oleja a opečieme aj šampiňóny. Opäť iba chvíľu, kým nepustia vodu.
-
5
Uvaríme si ryžové rezance.
-
6
Uvarené mäso z polievky nakrájame na kocky.
-
7
Do taniera dáme ryžové rezance, mäso, zeleninu a šampiňóny. Zalejeme precedeným vývarom. Polievka je príjemne pálivá a hrejivá.
,
Dík za recept.