Čína z kuracieho mäsa - rýchly recept
Autor receptu: babkamt
komplet obed do pol hodiny.Tak sa mi to páči.Rýchlo a chutne.Samozrejme,druh mäsa sa
dá obmieňať.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájam na kolieska.Mrkvu na hranolčeky.Očistenú cuketu na kolieska,šampióny na plátky.
- mäso nakrájam na pol centimetrové slížiky.Vo veľkej panvici rozpálim 2 pl oleja ,na ktorom
opražím mäso.Potom mäsko vyberiem do misky a do panvice nalejem zvyšok oleja,na ktorom opečiem cibuľku,potom pridám mrkvu a za stáleho miešania ju asi 3 min. smažím.Potom pridám cuketu a šampióny a ešte asi 3 min. smažím.Potom zeleninu podlejem 150 ml. vývaru a prikrytú varím ešte 5 min.
- Po zhruba 2 min.pridám k zelenine mäso,aby sa zohrialo.Zmes zjemním smotanou a pridám petržlenovú vňať samozrejme nasekanú.
Prílohu ryža,šalát.