Čína z kuracieho mäsa - rýchly recept

Autor receptu: babkamt

komplet obed do pol hodiny.Tak sa mi to páči.Rýchlo a chutne.Samozrejme,druh mäsa sa dá obmieňať.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájam na kolieska.Mrkvu na hranolčeky.Očistenú cuketu na kolieska,šampióny na plátky.
  2. mäso nakrájam na pol centimetrové slížiky.Vo veľkej panvici rozpálim 2 pl oleja ,na ktorom opražím mäso.Potom mäsko vyberiem do misky a do panvice nalejem zvyšok oleja,na ktorom opečiem cibuľku,potom pridám mrkvu a za stáleho miešania ju asi 3 min. smažím.Potom pridám cuketu a šampióny a ešte asi 3 min. smažím.Potom zeleninu podlejem 150 ml. vývaru a prikrytú varím ešte 5 min.
  3. Po zhruba 2 min.pridám k zelenine mäso,aby sa zohrialo.Zmes zjemním smotanou a pridám petržlenovú vňať samozrejme nasekanú. Prílohu ryža,šalát.