Foto: babkamt
Včera som uvidela recept , ktorý mi nedal spať. Recept pridala cistinka. Naložila som si bravčovú krkovičku na cigánsku. Dnes som k nej Zobraziť celý popisVčera som uvidela recept , ktorý mi nedal spať. Recept pridala cistinka. Naložila som si bravčovú krkovičku na cigánsku. Dnes som k nej piekla žemle. Cistinka ich piekla z hladkej múky. Ja som k hladkej múke pridala aj celozrnnú . Žemle sú upečené. Žiaľ , ešte sú horúce. Kým vychladnú , pridám sem recept.
na 210 °C
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
Kvások som spravila s 1 pl medu.Vypracovala som cesto. Na hodinku som ho dala kysnúť.
-
3
Vykysnuté som ešte raz jemne prepracovala.
-
4
Rozdelila som ho na malé guľky. Jedna mala hmotnosť asi 80 g. Prvé dve som vážila , ostatné som robila od oka.Nechala som ich asi 15 minút kysnúť. Medzitým som zapla rúru na 210 stupňov. Vajíčko , štipku soli a 1 čl mlieka som rozmiešala.Do rúry som vložila misku s vriacou vodou. Pred pečením som žemle natrela vajíčkom. Posypala som ich sézamovými a ľanovými semiačkami.
-
5
Tu sú žemle už upečené.
-
6
Spravila som aj pár rožkov.
-
7
Teraz už len rýchlo upiecť cigánsku pečienku. Medzitým prišla aj moja vnučka. Veeeeeľmi jej chutilo.
Takže teraz začnem otvárať všetky recepty na pečivo, čo mám v KK poukladané a piecť a piecť a piecť každý deň. Tvoj recept je už v KK,
veľmi pekne ďakujem.
www.facebook.com/photo.php?fbid=2511822289567&set=a....
Podľa rozhodnutia európskej únie nesmie žiadne jedlo obsahovať v
názve hanlivý výraz k etnickej rase.
Preto sa u nás ruší názov Cigánska pečienka.
Nový názov je: Neprispôsobivý rezeň.
obyvateľstva)
Zajtra bude na obed ciganska pecienka podla @radoxa a vase skvele zemle. Uz sa na ne tesim
Dakujem za skvely recept, uz som si ho prepisala aj do zosita, ak by vypadol signal:-). Robila som spaldovo razne.
Máš ich vydarené. Som rada, že si recept vyskúšala. To, že si si recept odpísala do zošita znamená, že si s nimi bola spokojná:-)