Cigánska pečienka
Autor receptu: radox1
Na cigánsku pečienku som sa vybral na vianočné trhy,ale natrafit na kvalitu a správnu prípravu je doslova problém,a tak som aj dopadol.
Tak som sa rozhodol že si túto baštu pripravím opäť doma a tu je môj recept.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na hrubšie plátky a jemne naklepeme-nie moc na tenko,potrebujeme iba nabúrať štruktúru mäsa,potom plátky zalejeme mliekom a necháme odstáť kým sa mlieko nevsaje do mäsa.
Cesnak prelisujeme,pridáme všetky koreniny(mletú papriku iba štipku),hočicu a urobíme pastu.Kazdý plátok natrieme touto zmesou a všetko zalejeme olejom.necháme odstát najlepšie cez noc.
- Cibuľu nakrájame na pásiky,na panvicu dáme máličko oleja a restujeme v podstate na sucho spolu s rascou,soľou do zlatohneda,a dáme bokom.
Suchú panvicu poriadne rozohrejeme,vložime plátky mäsa,poriadne zatiahneme,potom stíšime plyn a dopečieme.mäso neprehadzujeme,každú stranu opekáme iba raz asi také 2-3 minuty.v mäsa je dost oleja a kedze potrebujeme mäso opekať a nie dusit,tak nepridávame olej na panvicu,nakoniec aj tak niečo mäso pustí a ostane bohatý výpek,na ktorom prehrejeme žemle reznou stranou.
Finálna úprava je na každom iná,napr.ja osobne ju mám radšej s chlebom ako so žemlou,prípravou v dome si môze prílohu každý určit sám.
- Tak si užime cigánsku pokial sa tak ešte može volať,lebo už sú pokusy nám ju premenovať na rómsku vďaka chorým nadšemcom z mimovládnych oganizácii a masírovania mozgov z mainstreamových médii.vraj to je rasizmus.