Cigánska pečienka

Autor receptu: radox1

Na cigánsku pečienku som sa vybral na vianočné trhy,ale natrafit na kvalitu a správnu prípravu je doslova problém,a tak som aj dopadol. Tak som sa rozhodol že si túto baštu pripravím opäť doma a tu je môj recept.

4-5
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na hrubšie plátky a jemne naklepeme-nie moc na tenko,potrebujeme iba nabúrať štruktúru mäsa,potom plátky zalejeme mliekom a necháme odstáť kým sa mlieko nevsaje do mäsa. Cesnak prelisujeme,pridáme všetky koreniny(mletú papriku iba štipku),hočicu a urobíme pastu.Kazdý plátok natrieme touto zmesou a všetko zalejeme olejom.necháme odstát najlepšie cez noc.
  2. Cibuľu nakrájame na pásiky,na panvicu dáme máličko oleja a restujeme v podstate na sucho spolu s rascou,soľou do zlatohneda,a dáme bokom. Suchú panvicu poriadne rozohrejeme,vložime plátky mäsa,poriadne zatiahneme,potom stíšime plyn a dopečieme.mäso neprehadzujeme,každú stranu opekáme iba raz asi také 2-3 minuty.v mäsa je dost oleja a kedze potrebujeme mäso opekať a nie dusit,tak nepridávame olej na panvicu,nakoniec aj tak niečo mäso pustí a ostane bohatý výpek,na ktorom prehrejeme žemle reznou stranou. Finálna úprava je na každom iná,napr.ja osobne ju mám radšej s chlebom ako so žemlou,prípravou v dome si môze prílohu každý určit sám.
  3. Tak si užime cigánsku pokial sa tak ešte može volať,lebo už sú pokusy nám ju premenovať na rómsku vďaka chorým nadšemcom z mimovládnych oganizácii a masírovania mozgov z mainstreamových médii.vraj to je rasizmus.