Šošovica
Čierna šošovica s vajíčkom a pak choi
Autor receptu: redakcia
Postup- Čiernu šošovicu uvaríme s rascou vo vode
(v pomere 1 diel šošovice : 2 diely
vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne. Do uvarenej šošovice pridáme trochu oleja, soli, čierneho
korenia a pretlačený cesnak.
- Vajíčka uvaríme namäkko, cca 4 minúty
a hneď ich ošúpeme.
- Kapustičkám pak choi len odrežeme hlúbový tvrdý konček
a prepolíme ich. Narýchlo ich
opečieme na olejom potretej
panvici. Podobne postupujeme aj
s ružičkovým kelom, ten očistíme
od vrchných lístkov. Čínsku
kapustu nakrájame na širšie
kolieska a opečieme ich narýchlo
na panvici. Servírujeme všetko
spolu.
|