Šošovica

Čierna šošovica s vajíčkom a pak choi

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čiernu šošovicu uvaríme s rascou vo vode (v pomere 1 diel šošovice : 2 diely vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne. Do uvarenej šošovice pridáme trochu oleja, soli, čierneho korenia a pretlačený cesnak.
  2. Vajíčka uvaríme namäkko, cca 4 minúty a hneď ich ošúpeme.
  3. Kapustičkám pak choi len odrežeme hlúbový tvrdý konček a prepolíme ich. Narýchlo ich opečieme na olejom potretej panvici. Podobne postupujeme aj s ružičkovým kelom, ten očistíme od vrchných lístkov. Čínsku kapustu nakrájame na širšie kolieska a opečieme ich narýchlo na panvici. Servírujeme všetko spolu.