Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky fotorecept

methi - fotkamethi, 2. júla 2014
Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept)
Foto: methi

Vymyslala som vdaka inspiracii od @elixir

Suroviny

60 g
120 g
1 ks
5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suchy cicer na noc namocime vo vode. Rano preplachneme a uvarime v tlakovom hrnci domakka. Varime 30 minut na miernom ohni od natlakovania hrnca, bez hvizdalky. Uvareny cicer nechame vychladnut.

  2. 2

    Kesu orechy opecieme dohneda na suchej panvici. Cesnak nakrajame na stvrtinky pozdlzne a orestujeme dohnedkava na troche olivoveho oleja.

    Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kesu orechy, cesnak a paradajku dame do mixera a vymixujeme.

    Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame uvareny cicer, troska olivoveho oleja a troska vody, v ktorej sa cicer varil. Vymixujeme na konzistenciu natierky.

    Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Natierku prelozime do misky. Pridame stavu z citrona, sol a mlete cierne korenie a dobre premiesame.

    Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec vmiesame nasekane listky bazalky, zamiesame a mozeme dat vychladit.

    Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podavame s chlebom alebo pecivom.

    Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
ešte žiadna nátierka od teba alebo @elix ír čo som vyskúšala, ešte nesklamala. Až na tú exotickú bazalku všetko mám doma, aspoň viem, čo bude na rýchlu večeru

Pridaj komentár k receptu: