Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept)

Autor receptu: marto990

Ak už použijete akúkoľvek zeleninku, či už ho budete papať teplý alebo studený, s mozzarelou alebo oštiepkom, vždy to bude chutiť fantasticky..jednoduché, lacné, chutné, a isto aj veľmi známe u Vás:)

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Surovín na prípravu nie je veľa.
  2. Umyjeme a rozoberieme karfiol, necháme chviľku povariť vo vriacej vode, odstavíme a pridáme 2 hrste čerstvého špenátu. Zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu postáť.
  3. Pripravíme si cestu do formy. Použil som 28 cm tortovú (výsledná výška koláča s 5 ks vajíčkami a 1 ks smotanou pri priemere 28 cm formy je asi 3 cm).
  4. Zlejeme karfiol so špenátom a pridáme do formy.
  5. Pridáme očistenú cibuľku, malé cibuľky nekrájame, veľké prekrojíme len na polovicu.
  6. Vymiešame si vajíčka so soľou, korením a bylinkami (použil som sušené). Pridáme smotanu a ešte 3 minúty šľaháme. Zmesou zalejeme karfiol, špenát a cibuľky. Ďalej do formy natrháme mozzarelu.
  7. Pred pečením osolíme, okoreníme a posypeme cibuľovou vňaťou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pred koncom posypeme strúhaným syrom a cibuľovou vňaťou. Zapečieme pod grilom na 5 minút.
  8. Dobrú chuť.