Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept)
Autor receptu: marto990
Ak už použijete akúkoľvek zeleninku, či už ho budete papať teplý alebo studený, s
mozzarelou alebo oštiepkom, vždy to bude chutiť fantasticky..jednoduché, lacné, chutné, a
isto aj veľmi známe u Vás:)
8 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Surovín na prípravu nie je veľa.
- Umyjeme a rozoberieme karfiol, necháme chviľku povariť vo vriacej vode, odstavíme a pridáme 2 hrste čerstvého špenátu. Zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu postáť.
- Pripravíme si cestu do formy. Použil som 28 cm tortovú (výsledná výška koláča s 5 ks vajíčkami a 1 ks smotanou pri priemere 28 cm formy je asi 3 cm).
- Zlejeme karfiol so špenátom a pridáme do formy.
- Pridáme očistenú cibuľku, malé cibuľky nekrájame, veľké prekrojíme len na polovicu.
- Vymiešame si vajíčka so soľou, korením a bylinkami (použil som sušené). Pridáme smotanu a ešte 3 minúty šľaháme. Zmesou zalejeme karfiol, špenát a cibuľky. Ďalej do formy natrháme mozzarelu.
- Pred pečením osolíme, okoreníme a posypeme cibuľovou vňaťou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pred koncom posypeme strúhaným syrom a cibuľovou vňaťou. Zapečieme pod grilom na 5 minút.
- Dobrú chuť.