Cibuľová marmeláda (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Táto zaváranina je vynikajúca, a zvláštne je, že vôbec nechutí po cibuli. Má osviežujúcu chuť, a podáva sa k jahňacine, zverine alebo k divine, no je vhodná aj na slané koláčiky z lístkového cesta ktoré sa podávajú teplé ...a vôbec, fantázii v podávaní sa medze nekladú:)
Perfektné je, že je úplne bez chémie a pomocných želírovacích prípravkov.
2-2 1/2 hod minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a posypeme soľou. Premiešame a necháme hodinu odpočívať. Potom opláchneme a vysušíme.
- Do hrnca dáme ocot, cukor a vrecko s klinčekami, uvedieme do varu a povaríme na miernom ohni cca 5 minút.
- Pridáme cibuľu, rascu, znova uvedieme do varu. Penu, ktorá vzniká zbierame, a znížime teplotu na minimum. Varíme cca 2- 2 a 1/2 hodiny, kým sirup nezhustne a cibuľa nie je zlatohnedá.
- Odstavíme zo sporáka a necháme stáť pár minút. Zmes dáme do pohárov. Dá sa hneď jesť, ale skladovaním sa jej chuť zlepší.
Môže sa skladovať až dva roky.
Z uvedeného množstva mi vyšlo 7 stredných pohárikov.
- Naplníme do pohárov a dobre uzavrieme.