Cibuľová marmeláda (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Táto zaváranina je vynikajúca, a zvláštne je, že vôbec nechutí po cibuli. Má osviežujúcu chuť, a podáva sa k jahňacine, zverine alebo k divine, no je vhodná aj na slané koláčiky z lístkového cesta ktoré sa podávajú teplé ...a vôbec, fantázii v podávaní sa medze nekladú:) Perfektné je, že je úplne bez chémie a pomocných želírovacích prípravkov.

2-2 1/2 hod minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a posypeme soľou. Premiešame a necháme hodinu odpočívať. Potom opláchneme a vysušíme.
  2. Do hrnca dáme ocot, cukor a vrecko s klinčekami, uvedieme do varu a povaríme na miernom ohni cca 5 minút.
  3. Pridáme cibuľu, rascu, znova uvedieme do varu. Penu, ktorá vzniká zbierame, a znížime teplotu na minimum. Varíme cca 2- 2 a 1/2 hodiny, kým sirup nezhustne a cibuľa nie je zlatohnedá.
  4. Odstavíme zo sporáka a necháme stáť pár minút. Zmes dáme do pohárov. Dá sa hneď jesť, ale skladovaním sa jej chuť zlepší. Môže sa skladovať až dva roky. Z uvedeného množstva mi vyšlo 7 stredných pohárikov.
  5. Naplníme do pohárov a dobre uzavrieme.