Chutné tvarohové koláčiky fotorecept
Chutné tvarohové koláčiky ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké, nadýchané.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
200 g (čerstvé) |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
7-8 PL (alebo kryštalový) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zmäknuté maslo a tvaroh mixujeme tyčovým alebo obyčajným mixérom na hladkú kašu tak, aby neboli hrudky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do tvarohovej hmoty. Vymiešame cesto vareškou alebo rukou a dáme cca na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomučenej doske na hrúbku cca 3 mm a veľkou šálkou alebo guľatou formičkou (8-9 cm v priemere) vykrajujeme kolieska.
- 3
Cukor nasypeme do misky. Každé koliesko namáčame jednou stranou do cukru, prehneme ho na polovicu cukrovou stranou dovnútra.
- 4
Znova jednu polovicu namočíme do cukru a opäť ho prehneme cukrovou stranou dovnútra.
- 5
Vznikne trojuholník, ktorý tiež namočíme do cukru jednou stranou. Trochu ho pritlačíme, aby sa nám koláčik neotváral pri pečení.
- 6
Koláčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie tak, aby boli cukrovou stranou hore.
- 7
Rúru predhrejeme na 200-210 °C a pečieme koláčiky cca 10-15 minút.
- 8
Koláčiky sú veľmi chutné ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké. Dobrú chuť!
- 2
S tým formovaním sa mi to akosi nedarilo,cesto sa mi neuveriteľne lepilo, tak som si len vymodelovala valček a odkrajovala kúsky cesta, potom rukami na dlani vytlapkávala kruhy.... :-(((... ale nakoniec to dobre dopadlo.
Obalovala som v cukre muscovado zmiešanom so škoricou a pomarančovou kôrou. Celá chalupa vonia Vianocami.
Ďakujem za super recept.