Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Chutné tvarohové koláčiky fotorecept

elenas - fotkaelenas, 21. marca 2018
Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept)
Foto: elenas

Chutné tvarohové koláčiky ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké, nadýchané.

24
porcií
70 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 g (čerstvé)
300 g
1 bal.
7-8 PL (alebo kryštalový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo a tvaroh mixujeme tyčovým alebo obyčajným mixérom na hladkú kašu tak, aby neboli hrudky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do tvarohovej hmoty. Vymiešame cesto vareškou alebo rukou a dáme cca na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomučenej doske na hrúbku cca 3 mm a veľkou šálkou alebo guľatou formičkou (8-9 cm v priemere) vykrajujeme kolieska.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukor nasypeme do misky. Každé koliesko namáčame jednou stranou do cukru, prehneme ho na polovicu cukrovou stranou dovnútra.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Znova jednu polovicu namočíme do cukru a opäť ho prehneme cukrovou stranou dovnútra.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vznikne trojuholník, ktorý tiež namočíme do cukru jednou stranou. Trochu ho pritlačíme, aby sa nám koláčik neotváral pri pečení.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie tak, aby boli cukrovou stranou hore.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru predhrejeme na 200-210 °C a pečieme koláčiky cca 10-15 minút.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláčiky sú veľmi chutné ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké. Dobrú chuť!

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dvorka
Robím podobné cesto ktoré tu pridala Elixir pod názvom Tvarohové žemličky so sezamom. Je v ňom oveľa menej tuku + jedno vajíčko. Ale čo sa mi na tomto recepte páči je formovanie koláčikov. To je hodné vyskúšania. Vďaka.
45678
Výborné,odskúšané expresne, s bielym kryštálovým cukrom a vrch som obalila so škoricovým cukrom.Robila som pagáčiky od @ancicka a kým kyslo cesto som našla tento recept a hneď odskúšala.Odporucam, a ďakujem za recept:-)
subaru
kolace su vyborne,do cukru sa moze pridat mleta skorica
elenas
@Subaru (21.3.2018 13:53)

Ďakujem! Škorica je dobrý nápad, určíte vyskúšam. Možno prídať aj iné prisady, možností je veľa:) Ale koláčiky sú dobré aj tak, cukor sa zľahka skaramelizuje:)
luwinka
Tak toto vyzerá byť fajn, vyskúšam . Dík za recept.
fialka49
Elenas, koláčiky som vyskúšala zo špaldovej múky, na obaľovanie som zmiešala cukor so škoricou, ktorá dáva koláčikom naozaj výbornú chuť. Polovicu cesta som vykrajovala na okrúhlo a druhú polovicu na štvorce o strane 8 cm - čo bolo rýchlejšie a hlavne bez okrojkov. Určite som ich nerobila iba tento raz. Vďaka za recept.
1x danila
kucharka
No teda, to sú ale výborné koláčiky, pred pol hodinou som ich vytiahla t rúry a už mám dva v sebe..!!!
S tým formovaním sa mi to akosi nedarilo,cesto sa mi neuveriteľne lepilo, tak som si len vymodelovala valček a odkrajovala kúsky cesta, potom rukami na dlani vytlapkávala kruhy.... :-(((... ale nakoniec to dobre dopadlo.
Obalovala som v cukre muscovado zmiešanom so škoricou a pomarančovou kôrou. Celá chalupa vonia Vianocami.
Ďakujem za super recept.


2x haji a elenas
haji
@Kucharka (4.12.2018 16:36)
Krása nesmírná, jsi šikulka! Je dobré, že si sa vynašla. Tzv. "válečkový postup" je pro mě nej a určitě, když půjdu do receptu, bude podle tebe! V posledních letech je tvaroh kvalitou pod ponorem. Krásné tvarohové koláčiky a o chuti a vůni si nechám zdát. Jsi šikulka!!