Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Chutné tvarohové koláčiky fotorecept

elenas - fotkaelenas, 21. marca 2018
Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept)
Foto: elenas

Chutné tvarohové koláčiky ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké, nadýchané.

24
porcií
70 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 g (čerstvé)
300 g
1 bal.
7-8 PL (alebo kryštalový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo a tvaroh mixujeme tyčovým alebo obyčajným mixérom na hladkú kašu tak, aby neboli hrudky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do tvarohovej hmoty. Vymiešame cesto vareškou alebo rukou a dáme cca na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomučenej doske na hrúbku cca 3 mm a veľkou šálkou alebo guľatou formičkou (8-9 cm v priemere) vykrajujeme kolieska.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukor nasypeme do misky. Každé koliesko namáčame jednou stranou do cukru, prehneme ho na polovicu cukrovou stranou dovnútra.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Znova jednu polovicu namočíme do cukru a opäť ho prehneme cukrovou stranou dovnútra.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vznikne trojuholník, ktorý tiež namočíme do cukru jednou stranou. Trochu ho pritlačíme, aby sa nám koláčik neotváral pri pečení.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie tak, aby boli cukrovou stranou hore.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru predhrejeme na 200-210 °C a pečieme koláčiky cca 10-15 minút.

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláčiky sú veľmi chutné ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké. Dobrú chuť!

    Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No teda, to sú ale výborné koláčiky, pred pol hodinou som ich vytiahla t rúry a už mám dva v sebe..!!!
S tým formovaním sa mi to akosi nedarilo,cesto sa mi neuveriteľne lepilo, tak som si len vymodelovala valček a odkrajovala kúsky cesta, potom rukami na dlani vytlapkávala kruhy.... :-(((... ale nakoniec to dobre dopadlo.
Obalovala som v cukre muscovado zmiešanom so škoricou a pomarančovou kôrou. Celá chalupa vonia Vianocami.
Ďakujem za super recept.


2x haji, elenas
Elenas, koláčiky som vyskúšala zo špaldovej múky, na obaľovanie som zmiešala cukor so škoricou, ktorá dáva koláčikom naozaj výbornú chuť. Polovicu cesta som vykrajovala na okrúhlo a druhú polovicu na štvorce o strane 8 cm - čo bolo rýchlejšie a hlavne bez okrojkov. Určite som ich nerobila iba tento raz. Vďaka za recept.
1x danila