Tvarohové koláče
	        Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept)
	        Autor receptu: elenas
	         
	        
	        Chutné tvarohové koláčiky ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké, 
nadýchané.
| 		  
				  	  
				  	24 porcií  | 
				  	  
				  	70 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Zmäknuté maslo a tvaroh mixujeme tyčovým alebo obyčajným mixérom na hladkú kašu tak, aby neboli hrudky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do tvarohovej hmoty. Vymiešame cesto vareškou alebo rukou a dáme cca na 1 hodinu do chladničky.
 - Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomučenej doske na hrúbku cca 3 mm a veľkou šálkou alebo guľatou formičkou (8-9 cm v priemere) vykrajujeme kolieska. 
 - Cukor nasypeme do misky. Každé koliesko namáčame jednou stranou do cukru, prehneme ho na polovicu cukrovou stranou dovnútra.
 - Znova jednu polovicu namočíme do cukru a opäť ho prehneme cukrovou stranou dovnútra.
 - Vznikne trojuholník, ktorý tiež namočíme do cukru jednou stranou. Trochu ho pritlačíme, aby sa nám koláčik neotváral pri pečení. 
 - Koláčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie tak, aby boli cukrovou stranou hore.
 - Rúru predhrejeme na 200-210 °C a pečieme koláčiky cca 10-15 minút.
 - Koláčiky sú veľmi chutné ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké.
Dobrú chuť!