Oprážané cestoviny

Chutné opražené cestoviny so syrom (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Naše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý!* Môžete použiť hocijaké cestoviny, celkom podľa vašej chuti. Sú výborné so syrom, ale aj bez neho.

5
porcií
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci alebo hlbšej panvici rozohrejeme olej, pridáme cestoviny a narýchlo ich kde-tu opražíme. Kľudne nechajte, aby boli kde-tu aj tmavšie, lebo to im dodá výbornú chuť. Len dávajte pozor, aby sa nepripálili.
  2. Opečené cestoviny zalejeme 1,5 litrom vody a pridáme 1,5-2 KL soli. Voda musí chutiť slano, aby boli cestoviny potom trochu slanej chuti. Cestoviny zakryjeme pokrievkou a necháme pomaly variť kým nevsajú všetku vodu. Počas varenia treba raz premiešať.
  3. Do hotových cestovín rozmrvíme syr a dobre premiešame, ak treba tak ešte osolíme. Naberieme do tanierov a môžeme podávať ;-) Syr môžete použiť aj fetu, alebo iný kravský syr v slanom náleve, alebo nejaký váš obľúbený syr.
  4. Tieto cestoviny sú jedny z našich najobľúbenejších a robím ich často. Druh cestovín si môžte vybrať sami, ja robím niekedy štvorčeky a niekedy polodlhé širšie rezance. Sú výborné so syrom, ale aj bez syra. Chutia skvelo aj s pridaním kečupu. Prajem dobrú chuť!!!
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube