Chrumkavý osviežujúci letný šalát (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dostala som čerstvú mladú letnú zeleninu v Bio kvalite, spravila som k nedeľnému obedu chrumkavý osviežujúci šalát jemnej chuti.

4 - 6
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú cibuľu som nakrájala priečne tenké na polkolieska, mladú mrkvu na kolieska o hrúbke asi 1 - 2 mm.
  2. Do misy som rukami natrhala umytý a odkvapkaný ľadový šalát na kúsky o veľkosti sústa.
  3. Pridala som pokrájanú červenú cibuľu, premiešala spolu...
  4. ...pridala som kolieska mladej mrkvy, opäť som spolu premiešala,...
  5. ...pridala som cherry paradajky pokrájané na štvrtinky,...
  6. ...šalát som premiešala,...
  7. ... pridala som soľ a znovu som všetko premiešala.
  8. Vrch šalátu som posypala na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou a hoblinkami parmezánu,...
  9. ...a na záver som pokvapkala zálievkou, ktorú som pripravila z olivového oleja a citrónovej šťavy v pomere 3:1, šalát je ľahký, príjemne chrumkavý, veľmi jemnej a osviežujúcej chuti mladej letnej zeleninky, je to vynikajúca príloha k hydinovému mäsku, pripravenému na rôzny spôsob.