Chrumkavý osviežujúci letný šalát (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dostala som čerstvú mladú letnú zeleninu v Bio kvalite, spravila som k nedeľnému obedu
chrumkavý osviežujúci šalát jemnej chuti.
4 - 6 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Červenú cibuľu som nakrájala priečne tenké na polkolieska, mladú mrkvu na kolieska o hrúbke asi 1 - 2 mm.
- Do misy som rukami natrhala umytý a odkvapkaný ľadový šalát na kúsky o veľkosti sústa.
- Pridala som pokrájanú červenú cibuľu, premiešala spolu...
- ...pridala som kolieska mladej mrkvy, opäť som spolu premiešala,...
- ...pridala som cherry paradajky pokrájané na štvrtinky,...
- ...šalát som premiešala,...
- ... pridala som soľ a znovu som všetko premiešala.
- Vrch šalátu som posypala na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou a hoblinkami parmezánu,...
- ...a na záver som pokvapkala zálievkou, ktorú som pripravila z olivového oleja a citrónovej šťavy v pomere 3:1, šalát je ľahký, príjemne chrumkavý, veľmi jemnej a osviežujúcej chuti mladej letnej zeleninky, je to vynikajúca príloha k hydinovému mäsku, pripravenému na rôzny spôsob.