Chrumkavé pliecko
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	100 - 120 minút  na 225 °C  | 
 
 Postup- Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme ostrým nožom a poprášime múkou. Dáme piecť do rúry pri teplote 225 stupňov Celzia na 15 minút. Cukor, ocot, 5 PL vody a škoricu necháme 5 minút variť. 
 - Povrch mäsa potrieme cukrovým roztokom a necháme piecť ešte asi hodinu, pričom ho občas potierame zvyškom cukrového roztoku. Jablká umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrá a  dužinu nadrobno pokrájame. Jablká so zmäknutými slivkami pridáme aj so šťavou k mäsu. 
 - Pečieme ešte 30 minút. Mäso a ovocie vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme cez sitko do hrnčeka, pridáme smotanu a vývar. Zahustíme  a dochutíme.  
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |