Chrumkavé kuracie tyčinky

Autor receptu: zuzikrish

Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa k nemu v jednej kuchárskej knihe pre deti :). Asi preto, že príprava nie je taká zložitá.

45 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na pásiky.
  2. Všetky suroviny potrebné na marinádu zmiešame v miske. Do marinády ponoríme kuracie prsia. Misku odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.
  3. Do jednej misky dáme múku, do druhej vidličkou vyšľahané vajce a do tretej podrvené čipsy. Môžeme použiť príchuť, akú máme radi.
  4. Kuracie prsia obalíme a poukladáme na plech. Pečieme do zlatista až do hneda. Podávame s omáčkami, ktoré si pripravíme v osobitných miskách. Miesto nich môžeme použiť aj kečup, kyslú smotanu alebo nejaký iný dresing.
  5. Toto jedlo som robila už dávnejšie a recept som si zapísala. Obrázky pridám, keď tieto chrumkavé tyčinky budeme piecť nabudúce. Dobrú chuť!