Chrumkavé kuracie tyčinky
Autor receptu: zuzikrish
Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie.
Dostala som sa k nemu v jednej kuchárskej knihe pre deti :). Asi preto, že príprava nie je
taká zložitá.
45 minút príprava |
5-10 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na pásiky.
- Všetky suroviny potrebné na marinádu zmiešame v miske. Do marinády ponoríme kuracie prsia. Misku odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.
- Do jednej misky dáme múku, do druhej vidličkou vyšľahané vajce a do tretej podrvené čipsy. Môžeme použiť príchuť, akú máme radi.
- Kuracie prsia obalíme a poukladáme na plech. Pečieme do zlatista až do hneda. Podávame s omáčkami, ktoré si pripravíme v osobitných miskách. Miesto nich môžeme použiť aj kečup, kyslú smotanu alebo nejaký iný dresing.
- Toto jedlo som robila už dávnejšie a recept som si zapísala. Obrázky pridám, keď tieto chrumkavé tyčinky budeme piecť nabudúce.
Dobrú chuť!