Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch fotorecept
Foto: macka78
Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút, uložíte do zapekacej misy a môžete piecť... Stará dobrá klasika...
príprava
na 200 °C
Suroviny
7 ks (1. bal) |
|
cca 500 - 800 g |
|
1 kg |
|
3 PL (záleží od kyslosti kapusty) |
|
Podľa chuti |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kyslú kapustu vyžmýkame, poprípade pokrájame na drobnejšie. V hrnci roztopíme na miernom plameni cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Farba bude krásne medová. Pridáme masť, nakrájanú očistenú cibuľu, ktorú poriadne orestujeme. Po chvíľke primiešame kapustu a zalejeme cca 100 ml horúcej vody. Varíme, už len 2 - 3 minútky a odstavíme.
-
2
Umyté, očistené zemiaky si nakrájame na hrubšie mesiačiky.
-
3
Nachystáme si zapekaciu misu, ktorú máličko vytrieme masťou a začneme vrstviť... Ako prvé dáme kyslú kapustu a nakrájanú klobásu.
-
4
Na kapustu navrstvíme osolené, rascou posypané zemiaky.
-
5
A nakoniec pridáme umyté, osušené kuracie stehná (chutnejšie sú horné), ktoré osolíme, okoreníme, poprípade pridáme grilovacie korenie a uložíme na zemiaky. (Na každý kúsok stehna, môžete pridať kúsok masla, masti, alebo slaninky)
-
6
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 50 minút. (Ja som piekla odokryté, zemiaky boli krásne chrumkavé.) Potom prepneme program gril a pečieme ešte 5 minút.
- 7
Dobrú chuť.
- 7
Ďakujem, presne ako píšeš z času na čas ho robievam aj ja..... A áno slaninka je na zemiakoch výborná, no momentálne som doma nemala...
Ďakujem :)
Ďakujem :)
Ďakujem moc :)
ja tiež len raz za rok zhreším :D super komentár