Chrenová omáčka

renka73 - fotkarenka73, 17. decembra 2012
Chrenová omáčka
Foto: renka73

Suroviny

1 1/2 l
3 PL
1 1/2 KL
1 KL
8 - 9 PL
Na zahustenie:
1/2 šálky
6 - 7 PL




Postup

  1. 1

    Chren si očistíme a nastrúhame.

    Chrenová omáčka - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme mlieko,cukor,soľ a necháme chviľku povrieť.Občas premiečame.

    Chrenová omáčka - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme záhustku z múky a vody,ocot a za stáleho miešania povaríme 10-15 minút.Prisypeme chren,zamiešame a odstavíme.

Diskusia k receptu

molon
milujem tieto socialistické omáčky, ale pozor v recepte píšete po zahustení prevariť a vypnúť, no neviem, neviem, ale každý kuchár Vám povie, že zahustenie múkou treba prevariť cca. 15 až 20 minút......ináč recept ako spomienka je super.
3sandra3
jéééminku,, toto som dávno nejedla ,,, vyzerá to že úplne úžasne
radox1
milujem chrenovu omacku.ale zial postup je nespravny.
renka73
@molon ,som rada že si ma opravil.Už som opravila všetko presne tak ako som varila.Ospravedlňujem sa vám.Mala som toho moc variť,piecť a aj malá vyžadovala pozornosť jednoducho som nestíhala :)))
1x galexx
renka73
@torticka ,juj plakala :))) musela som 3x odísť od neho lebo to sa nedalo vydržať :))) Aj malá Laura plakala.Keď som sa jej pýtala prečo plače vraj ona nie to očká plačú :)
honestka
nabuduce skuste hodit do mixera v ktorom rozbijate kocky ladu. Potom = zdaleka= otvarat pomaly vrchnak a vtedy to bude bez placu.
Vyborna omacka, tiez ju robime k hovadziemu z polievky.
duschko
Vyborna omacka. Uz som davno nevaril. Vdaka za pripomenutie. Ked struham chren tak vacsinou na zahrade, ale cas od casu aj v kuchyni a vtedy si vzdy zapnem ventilator pri nadobe do ktorej struham chren a je po probleme.
evanaaa
Chrenovú som ešte nerobila, asi preto, že som ju jedla raz v živote ako školáčka v družine a vtedy mi nechutila. Ináč, aj ja do omáčok dávam zátrepku, ale do tejto ( ako aj šalátovej) by som spravila najprv bešamel s mliekom a pridala smotanu a nakoniec ten chren. Už som videla aj recepty, kde dávajú chren kupovaný ( aj smotanový).
cien
Dnes som varila túto chrenovú omáčku a musím povedat že je naozaj vynikajúca, akurát som ju nakoniec ešte prepasírovala cez sitko aby bola ešte jemnejšia a krémovitejšia... a to teda bola :-) Pasírovala som to koli mojmu malému symčekovy aby omáčku spapkal :-) Nemá rád aké kolvek kúsky v niakej omáčke , a čo mamina neurobí pre svoje dieta aby bolo spokojné a pekne papkalo :-) Omáčku som robila lebo nám po novom roku ostalo varené údené masko a škoda ho niako nevyužit :-) Doporučujem všetkým gazdinkám.
minty
Dúfam že sa mi podarí vykopat chren na záhrade. :) idem si asi po krompac.:P Už sa teším.na tu omacku.
hajajel
teraz som práve dovarila túto chrenovú omáčku, musím povedať, že je vynikajúca, do zátrepky som dala jednu 10% kyslú smotanu, omáčka je krémovitá a lahodná, údené mäsko uvarené, knedľu už len nakrájať a teším sa na výborný obedík
sashenka1
a mne sa dievcata a chlapci vari v polievke kus hovadzieho,este tam hodim nejaky zemiak,plus knedla a obed bude jedna mnamka...

labircan
Ďakujem,ďakujem......malo to dvojaky učinok,pri mojom nachladeni mi pri treni chrenu prečistilo dutiny čo nedokazali lieky,len som musel mať zatvorene oči a to druhe už zabudnuta chuť našich mam.Vratilo mato do detskych spomienok.:-):-):-):-):-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia