Chorvátska roláda

Autor receptu: redakcia

10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
  2. Vajcia a vanilkový cukor šľaháme 5 – 8 minút do hustej peny. Potom zľahka vmiešame mleté orechy.
  3. Cesto nalejeme na plech, rovnomerne rozprestrieme a pečieme asi 10 minút. Po upečení ešte teplý korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.
  4. Po vychladnutí opatrne odrolujeme a odstránime papier na pečenie. Potom ušľaháme šľahačku, do ktorej vmiešame hustý biely jogurt.
  5. Krémom potrieme korpus a naň poukladáme čerstvé ovocie.
  6. Potom chorvátsku roládu opäť zrolujeme, potrieme zvyškom krému, môžeme ozdobiť orechmi a dáme vychladiť.