Chorvátska roláda
Autor receptu: redakcia
Postup- Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom
na pečenie.
- Vajcia a vanilkový
cukor šľaháme 5 – 8 minút do
hustej peny. Potom zľahka
vmiešame mleté orechy.
- Cesto nalejeme na plech,
rovnomerne rozprestrieme
a pečieme asi 10 minút. Po
upečení ešte teplý korpus zrolujeme
a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí opatrne
odrolujeme a odstránime
papier na pečenie. Potom
ušľaháme šľahačku, do ktorej
vmiešame hustý biely jogurt.
- Krémom potrieme korpus
a naň poukladáme čerstvé
ovocie.
- Potom chorvátsku
roládu opäť zrolujeme,
potrieme zvyškom krému,
môžeme ozdobiť orechmi
a dáme vychladiť.
|