Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup)
Autor receptu: diabambulka
Chutný a zdravý chlebík:-)))
45-50 minút na 180-200 °C |
Postup
- ROZMERY FORMY : 11x25 cm
Do väčšej misy preosejte múku, pridajte soľ, olej a vlašské orechy. Do vlažnej vody dáme lyžicu cukru a droždie, aby sa nám urobil kvások, ktorý následne prilejeme k múke a ostatým ingredienciám.
- Cesto dajte na pomúčenú dosku a vymieste.
- Vložte do misy, ktorú sme predtým mierne naolejovali, zakryte a nechajte 1 a 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto po vykysnutí opäť troška premiesime
- a vytvarujeme z neho obdĺžnik a vložíme do pripravenej vymastenej formy.Necháme ešte aspoň 30 minút podkysnúť. Vrch chlebíka potrieme vodou.
Chlieb pečieme kým nechytí kôrku pri 200 stupňoch Celzia, potom ho zakryjeme alobalom a teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Dĺžka pečenia je 45-50 minút.
- Vyberieme ho z formy a vrátime ešte na 5 minút do rúry. Keď pri poklepe o dno začujeme dutú zvuk, značí to že je bochník upečený. Nechajte ho vychladnúť na mriežke.
- Z tohto množstva vám vyjde 1084g bochník:-))) Dobrú chuť.