Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup)

Autor receptu: diabambulka

Chutný a zdravý chlebík:-)))

45-50 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. ROZMERY FORMY : 11x25 cm Do väčšej misy preosejte múku, pridajte soľ, olej a vlašské orechy. Do vlažnej vody dáme lyžicu cukru a droždie, aby sa nám urobil kvások, ktorý následne prilejeme k múke a ostatým ingredienciám.
  2. Cesto dajte na pomúčenú dosku a vymieste.
  3. Vložte do misy, ktorú sme predtým mierne naolejovali, zakryte a nechajte 1 a 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto po vykysnutí opäť troška premiesime
  4. a vytvarujeme z neho obdĺžnik a vložíme do pripravenej vymastenej formy.Necháme ešte aspoň 30 minút podkysnúť. Vrch chlebíka potrieme vodou. Chlieb pečieme kým nechytí kôrku pri 200 stupňoch Celzia, potom ho zakryjeme alobalom a teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Dĺžka pečenia je 45-50 minút.
  5. Vyberieme ho z formy a vrátime ešte na 5 minút do rúry. Keď pri poklepe o dno začujeme dutú zvuk, značí to že je bochník upečený. Nechajte ho vychladnúť na mriežke.
  6. Z tohto množstva vám vyjde 1084g bochník:-))) Dobrú chuť.