Foto: iva63
V recepte som použila celozrnnú ražnú, celozrnnú pšeničnú a chlebovú múku t-650...pridala som orechy vlašské sekané, mandle sekané a tiež lieskové oriešky mleté...vznikol výborný Zobraziť celý popisV recepte som použila celozrnnú ražnú, celozrnnú pšeničnú a chlebovú múku t-650...pridala som orechy vlašské sekané, mandle sekané a tiež lieskové oriešky mleté...vznikol výborný chlebík-:)
na 200 °C
Postup
-
1
všetky suché suroviny nasypeme do misky a zalejeme vlažnou vodou
-
2
vypracujeme cesto...dobre vypracované ho premiestnime do formy
-
3
podlhovastú formu na chlebík vyložíme papierom na pečenie, cesto do nej vložíme, pomáhame si mokrými dlaňami... povrch chlebíka uhladíme do rovna tiež mokrými dlaňami
-
4
zoberieme si nožnice a urobíme šikmé zárezy, tak ako je na obrázku...najskôr z ľava do prava
-
5
potom zase z prava do ľava...nastrihnutý chlebík nepotierame z vrchu vodou, ani nesolíme...ani neprikryjeme...iba ho necháme voľne kysnúť v teplej miestnosti
-
6
takto nám chlebík nakysne za 40 minút...vložíme ho do rozohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 40 minút...potom chlebík opatrne vyberieme z formy, odstránime z neho papier a ešte ho poločíme bez formy, len tak voľne na mriežku v rúre a necháme dopiecť pri pôvodnej teplote asi 10-15 minút...treba to sledovať...každá pečiaca rúra má iné parametre-:)
-
7
upečený chlebík vyberieme z rúry, preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
-
8
-:)
-
9
takto vyzerá chlebík v reze
-
10
prajem dobrú chuť-:)
Krásne vyzerá, určite vynikajúco chutí !!!