Chlieb plný orechov (fotorecept)
	        Autor receptu: iva63
	         
	        
	        V recepte som použila celozrnnú ražnú, celozrnnú pšeničnú a chlebovú múku t-650...pridala som orechy vlašské sekané, mandle sekané a tiež lieskové oriešky mleté...vznikol výborný chlebík-:)
Postup
- všetky suché suroviny nasypeme do misky a zalejeme vlažnou vodou
 - vypracujeme cesto...dobre vypracované ho premiestnime do formy 
 - podlhovastú formu na chlebík vyložíme papierom na pečenie, cesto do nej vložíme, pomáhame si mokrými dlaňami... povrch chlebíka uhladíme do rovna tiež mokrými dlaňami
 - zoberieme si nožnice a urobíme šikmé zárezy, tak ako je na obrázku...najskôr z ľava do prava
 - potom zase z prava do ľava...nastrihnutý chlebík nepotierame z vrchu vodou, ani nesolíme...ani neprikryjeme...iba ho necháme voľne kysnúť v teplej miestnosti
 - takto nám chlebík nakysne za 40 minút...vložíme ho do rozohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 40 minút...potom chlebík opatrne vyberieme z formy, odstránime z neho papier a ešte ho poločíme bez formy, len tak voľne na mriežku v rúre a necháme dopiecť pri pôvodnej teplote asi 10-15 minút...treba to sledovať...každá pečiaca rúra má iné parametre-:)
 - upečený chlebík vyberieme z rúry, preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
 - -:)
 - takto vyzerá chlebík v reze
 - prajem dobrú chuť-:)