Chlebové knedle s údeným a cibuľovou kapustou

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozohriatej masti speňte jednu najemno pokrájanú cibuľu.
  2. Ostatné cibule nakrájajte na výseky a sparte v osolenej vode. Scedenú cibuľu pridajte k spenenej cibuli v kastróliku, okoreňte vegetou, oslaďte a duste domäkka. Nakoniec okyslite. Podľa potreby podlejte vývarom, aby „kapusta“ nebola suchá.
  3. Chlieb nakrájajte na kocky o veľkosti 1 cm a dajte do väčšej misy. Prilejte mlieko, pridajte vajcia, kypriaci prášok, nasekaný petržlen, múku a 1 čajovú lyžičku vegety. Všetko zľahka premiešajte a nechajte odpočinúť asi 10 minút, kým cesto nebude vlhké. Rukou vytvarujte gule a poriadne ich stlačte. Takto pripravené knedle varte asi 20 minút na pare. Po uvarení urýchlene fóliu odstráňte, aby sa knedle nezrazili.
  4. Údené mäso nakrájajte na plátky, ohrejte a podávajte s kapustou a knedľou.