Foto: iva63
chlebík aj pečivko si pečiem doma... ponúkam vám svoj recept, ktorý má u nás obľubu-:) vyskúšala som urobiť z cesta nie len chlebík, ale aj Zobraziť celý popischlebík aj pečivko si pečiem doma... ponúkam vám svoj recept, ktorý má u nás obľubu-:) vyskúšala som urobiť z cesta nie len chlebík, ale aj "chlebové rožky"...
Suroviny
185 g |
|
165 g polosvetlá |
|
150 g |
|
42 g čerstvé |
|
1 PL |
|
350 ml |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
na posypanie rožkov |
|
|
Postup
-
1
z tohoto množstva 500g som upiekla jeden chlebík a 6 kusov chlebových rožkov... všetky suroviny zmiešame, dáme vykysnúť na teplé miesto...ked je cesto nakysnuté rozdelíme ho na dva diely, z jedného bude chlebík a z druhej polovice rožky...teraz robíme chlebík-:)... jemne cesto prenesieme na dosku, vypracujeme bochník...narežeme na povrchu nožíkom zárezy a vložíme ho do papierom vyloženej formy...potriebeme slanou vodou a necháme ešte voľne kysnúť...
-
2
vložíme na rozohriatej rúry na 200stupňov...pečieme 50minút...počas pečenia chlebík dvakrát potrieme slanou vodou, aby bola kôrka chrumkavá...upečený chlebík dáme na mriežku a necháme úplne vychladnúť
-
3
úplne studený chlebík rozkrojíme (ja sa ospravedlňujem...fotila som večer s bleskom a nejako mi to hodilo farbu do žľta)
-
4
toto som nakrájala ráno na raňajky..takto chlebík vyzeral-:) chutil dobre a bol šťavnatý
-
5
ideme na rožky......ked máme cesto vykysnuté dáme ho na dosku a urobíme z neho 6 kusov...tie nevaľkáme, iba rukou poriadne vytlačíme z neho vzduch...presne ako ked miesime cesto na domáce slížiky..netreba sa toho báť..bochníčky nám znovu nakysnú.....
-
6
rožky tvarujeme tak, že urobíme si šúlok a ten si dlaňou formujeme na veľkosť rožka...každý rožok nakrojíme alebo nastrihneme to je jedno...potrieme slanou vodou a ešte aj na vrch nasypeme semiačka podľa ľubovolného výberu.. ja som použila ľanové, sezamové a trochu hrubozrnnej morskej soli...
-
7
takto nám kysnú
-
8
vložíme do rozhriatej rúry..ja som piekla rožky ešte pred chlebíkom...rozohriata rúra na 200stupňov..doba pečenia rožkov 30 minút...tieto moje boli úplne prepečené...tie som jedenkrát počas pečenia potrela slanou vodou...
-
9
upečené rožky dáme na mriežku vychladnúť... a takto vyzerajú rozkrojené...
-
10
boli veľmi chutné...tá chlebová chuť a semiačka k tomu...-:) síce iné ako klasické rožky ale u nás sa stali oblúbenými...
@tatranka ja som si plech na bagety kúpila na mimibazare
určite je dobre miešať rôzne druhy múky do takéhoto pečiva, ale toto mi všetko pripadá ako jeden druh. prípadne ak sa dajú odfotiť obaly z nich