Foto: petullka
Veka sa predáva len krájaná a manžel sníval o plnenom sendviči z detstva (tak sme my vždy doma veku volali - sendvič). To Zobraziť celý popisVeka sa predáva len krájaná a manžel sníval o plnenom sendviči z detstva (tak sme my vždy doma veku volali - sendvič). To ma donútilo hľadať recept a vlastne už ju ani v obchode nekupujeme, len pečieme doma.
na 180 °C
Postup
-
1
Postup je veľmi jednoduchý. Postačí nám jedna miska a váha. Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
-
2
Preosiatu múku zmiešame so soľou, spravíme v strede jamku, nasypeme cukor a rozmrvené droždie, zalejeme teplou vodou a necháme tak 10 minút. Potom prilejeme mlieko a olej a rukou vymiesime hladké cesto.
-
3
Cesto prikryjeme a necháme odpočívať 5 minút. Potom ho znova premiesime, prikryjeme a necháme tak hodinu.
-
4
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Netreba podsypať múkou. Ja som to robila na papieri na pečenie.
-
5
Teraz rolujeme cesto, takto ho prehneme…
-
6
…a začneme od stredu rolovať smerom k sebe…
-
7
… a rolujeme…
-
8
… až do tohto tvaru.
-
9
Prstami spojíme cesto po celej dĺžke až ku koncom.
-
10
Spoje dáme nadol a rukami a rolovaním si upravíme, či chceme dlhšiu a tenkú alebo kratšiu a hrubšiu veku. Prikryjeme a necháme aspoň 30 minút podkysnúť.
-
11
Potom ju potrieme vodou a dáme piecť na 180 stupňov 10 minút v pare (dáme na dno hrniec s horúcou vodou) a ďalších 10 minút bez pary. Potom som vypla rúru a nechala ešte 5 minút.
-
12
Hotový sendvič je takýto zlatistý.
Recept je podobný ako tvoj, aj chuť asi bude rovnaká, výborná.
Ďakujem pekne 🥰 a áno, ten z obchodu aj mne chutí ako papier a pritom je tak ľahké upiecť si domáci 😉
Dakujeme za recept.
A urcite preto nam tak aj krasne vyšiel. Diky.
Veľmi sa teším, ze sa recept páčil, vydaril a chutil 😉