Foto: tutika
Už dávno som chcela vyskúšať upiecť cheescake, je veľa receptov na tento lahodný koláčik, ja mám rada ricottu, tak som vyskúšala tento. Recept bol Zobraziť celý popisUž dávno som chcela vyskúšať upiecť cheescake, je veľa receptov na tento lahodný koláčik, ja mám rada ricottu, tak som vyskúšala tento. Recept bol na kartičke, pôvodný bol s višňami, no ja mám radšej ríbezle, tak som zvolila tie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 180 °C / plynový sporák stupeň č.3/. Sušienky rozdrobíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Formu s priemerom 20 cm s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie. Zmes utlačíme rukou a odložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Ricottu, žervé , smotanu a cukor vymiešame , pridáme rozšľahané vajíčka a likér. Múku preosejeme na syrovú zmes a vmiešame. Náplň rozotrieme na korpus. Pečieme 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre. Potom ho vyberieme a preložíme na tanier.
- 3
Ríbezľový kompót zmiešame s lyžicou Zlatého klasu a na miernom ohni a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Lyžicou nanesieme na koláč . Chutí vlažný, aj vychladený. Proste mňam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu