Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake s ríbezľovým želé

Jozef Brudňák
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 30. januára 2022
Cheesecake s ríbezľovým želé
Foto: Hotel Lomnica
12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Sušienkový korpus:
220 g
100 g
1 ks
Krém:
750 g
1 ks
150 g
4 ks
Ríbezľové želé:
300 g
50 g
4 g




Postup

  1. 1

    Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme k nim roztopené maslo a zrnká z vanilkového struku. Dobre zmiešame a zmes rovnomerne natlačíme na dno formy (okrúhla alebo štvorcová forma s priemerom/stranami 28 cm).

  2. 2

    Krém: Vyšľaháme všetky suroviny tak, aby sa spojili. Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus a dáme piecť pri 160 stupňoch asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ríbezľové želé: Ríbezľové pyré s cukrom prevaríme. Odstavíme, primiešame napučanú želatínu a želé necháme trocha vychladnúť. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť. Môžeme ozdobiť ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia