Cheesecake s ríbezľovým želé
Jozef Brudňák
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 30. januára 2022
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 30. januára 2022

Foto: Hotel Lomnica
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| Sušienkový korpus: | |
| 220 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 750 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 4 ks |
|
| Ríbezľové želé: | |
| 300 g |
|
| 50 g |
|
| 4 g |
|
Postup
-
1
Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme k nim roztopené maslo a zrnká z vanilkového struku. Dobre zmiešame a zmes rovnomerne natlačíme na dno formy (okrúhla alebo štvorcová forma s priemerom/stranami 28 cm).
- 2
Krém: Vyšľaháme všetky suroviny tak, aby sa spojili. Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus a dáme piecť pri 160 stupňoch asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 3
Ríbezľové želé: Ríbezľové pyré s cukrom prevaríme. Odstavíme, primiešame napučanú želatínu a želé necháme trocha vychladnúť. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť. Môžeme ozdobiť ovocím.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu