Cheesecake
Cheesecake s ríbezľovým želé
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme k nim roztopené maslo
a zrnká z vanilkového struku. Dobre zmiešame a zmes rovnomerne natlačíme na dno formy (okrúhla alebo štvorcová forma s priemerom/stranami 28 cm).
- Krém: Vyšľaháme všetky suroviny tak, aby sa spojili.
Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus a dáme piecť pri 160 stupňoch asi
40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Ríbezľové želé: Ríbezľové pyré s cukrom prevaríme. Odstavíme, primiešame napučanú želatínu a želé necháme trocha vychladnúť. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť. Môžeme ozdobiť ovocím.
|