Cheesecake

Cheesecake s ríbezľovým želé

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme k nim roztopené maslo a zrnká z vanilkového struku. Dobre zmiešame a zmes rovnomerne natlačíme na dno formy (okrúhla alebo štvorcová forma s priemerom/stranami 28 cm).
  2. Krém: Vyšľaháme všetky suroviny tak, aby sa spojili. Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus a dáme piecť pri 160 stupňoch asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Ríbezľové želé: Ríbezľové pyré s cukrom prevaríme. Odstavíme, primiešame napučanú želatínu a želé necháme trocha vychladnúť. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť. Môžeme ozdobiť ovocím.