Cheesecake je asi najjednoduchší a najrýchlejší pečený koláčik, ktorý zvládne naozaj každý. Mňam.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
125 g |
|
2 ks |
|
3 PL (alebo iné sladidlo) |
|
80 g (napr. Bebe) |
|
40 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Množstvo je na 5 malých misiek veľkosti misiek na creme brulee. Najskôr si rozdrvíme sušienky, alebo ich pomelieme v mixéri. Pridáme maslo izbovej teploty a znova spolu pomixujeme, je to rýchlejšie a jednoduchšie.
- 2
Touto zmesou vystelieme dno misiek, pozatláčame prstami.
- 3
V ďalšej väčšej miske zmiešame spolu mascarpone, tvaroh, vajíčka a cukor, stačí ručne s metličkou, len kým sa suroviny nespoja.
- 4
Túto hmotu rovnomerne vlejeme do misiek na sušienky a dáme piecť na 170 °C približne 25-30 minút. Cesto najskôr naberie na veľkosti, no keď bude chladnúť, tak spľasne na pôvodnú veľkosť.
- 5
Ozdobiť si už môžete ako chcete :) Ja som najskôr pofŕkala rozpustenou čokoládou na varenie, pridala maliny, machovku (physalis) a kúsky rôznej čokolády. Dobrú chuť.
Tiež cheesecake:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu