Foto: vio
Cheesecake je asi najjednoduchší a najrýchlejší pečený koláčik, ktorý zvládne naozaj každý. Mňam.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Množstvo je na 5 malých misiek veľkosti misiek na creme brulee. Najskôr si rozdrvíme sušienky, alebo ich pomelieme v mixéri. Pridáme maslo izbovej teploty a znova spolu pomixujeme, je to rýchlejšie a jednoduchšie.
- 2
Touto zmesou vystelieme dno misiek, pozatláčame prstami.
- 3
V ďalšej väčšej miske zmiešame spolu mascarpone, tvaroh, vajíčka a cukor, stačí ručne s metličkou, len kým sa suroviny nespoja.
- 4
Túto hmotu rovnomerne vlejeme do misiek na sušienky a dáme piecť na 170 °C približne 25-30 minút. Cesto najskôr naberie na veľkosti, no keď bude chladnúť, tak spľasne na pôvodnú veľkosť.
- 5
Ozdobiť si už môžete ako chcete :) Ja som najskôr pofŕkala rozpustenou čokoládou na varenie, pridala maliny, machovku (physalis) a kúsky rôznej čokolády. Dobrú chuť.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu