Cheesecake-čoko muffiny fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
Výborné muffiny plné čokolády.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
50 ml |
|
70 ml |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
70 g (roztopená) |
|
100 g (nasekaná) |
|
Syrová plnka: | |
200 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si syrovú plnku a to tak, že všetky suroviny spolu zmiešame a odložíme ju na stranu. Cesto: Vajce a bielok spolu vymiešame mixérom. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor a pokračujeme v miešaní, kým sa cukor nerozpustí. Postupne za stáleho miešania pridáme olej, mlieko a jogurt. Do druhej misky dáme všetky sypké suroviny (múka, kakao, sóda bikarbóna, prášok do pečiva) a opatrne lyžicou premiešame. Sypkú zmes následne pridáme k tekutej zmesi a dobre mixérom vymiešame, aby sme nemali hrudky. Na záver vlejeme roztopenú čokoládu, ktorú sme nechali trochu ochladiť (nikdy nepridávame horúcu) a nasekanú čokoládu. Premiešame.
- 2
Pripraveným cestom plníme silikónové košíčky asi do 3/4. Môžete použiť aj papierové košíčky, ktoré poukladáte do plechu na muffiny. Na cesto v košíčkoch dáme 1 PL syrovej plnky.
- 3
Cesto a plnku malou lyžičkou zľahka premiešame zhora nadol. Muffiny pečieme na 180 °C asi 20 minút.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ĎAKUJEM