Cestoviny s tuniakovou omáčkou

marinette - bez fotkymarinette, 29. apríla 2022

Receptík je veľmi ľahký a rýchly. Ak chcete pripraviť niečo na poslednú chvíľu, nič ním nepokazíte 😊

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g (v konzerve)
3-5 PL
1 ks menšia
240 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny podľa vlastného výberu uvaríme v osolenej vode. Ja používam makaróny.

  2. 2

    Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji. Keď cibuľka začne chytať zlatú farbu, pridáme tuniaka, ak bol v konzerve naložený v oleji, necedíme. Smažíme asi 5 minút na miernom ohni.

  3. 3

    Pridáme 3-5 lyžičiek jogurtu, podľa potreby. Chvíľku pomiešame, ak sa vám zdá, že je to až moc riedke, pridáme zemiakový škrob a pomiešame. Oheň vypneme a pridáme troška provensalského korenia a posolíme. Necháme chvíľku vychladnúť a omáčku pridáme k cestovinám.

  4. 4

    Naservírujeme na tanier a ozdobíme nastrúhaným syrom, napríklad mozzarellou. Dobrú chuť 😋

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia