Cestoviny s tuniakovou omáčkou
Receptík je veľmi ľahký a rýchly. Ak chcete pripraviť niečo na poslednú chvíľu, nič ním nepokazíte 😊
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny podľa vlastného výberu uvaríme v osolenej vode. Ja používam makaróny.
- 2
Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji. Keď cibuľka začne chytať zlatú farbu, pridáme tuniaka, ak bol v konzerve naložený v oleji, necedíme. Smažíme asi 5 minút na miernom ohni.
- 3
Pridáme 3-5 lyžičiek jogurtu, podľa potreby. Chvíľku pomiešame, ak sa vám zdá, že je to až moc riedke, pridáme zemiakový škrob a pomiešame. Oheň vypneme a pridáme troška provensalského korenia a posolíme. Necháme chvíľku vychladnúť a omáčku pridáme k cestovinám.
- 4
Naservírujeme na tanier a ozdobíme nastrúhaným syrom, napríklad mozzarellou. Dobrú chuť 😋
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu