Cestoviny

Cestoviny s tuniakovou omáčkou

Autor receptu: marinette

Receptík je veľmi ľahký a rýchly. Ak chcete pripraviť niečo na poslednú chvíľu, nič ním nepokazíte 😊

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny podľa vlastného výberu uvaríme v osolenej vode. Ja používam makaróny.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji. Keď cibuľka začne chytať zlatú farbu, pridáme tuniaka, ak bol v konzerve naložený v oleji, necedíme. Smažíme asi 5 minút na miernom ohni.
  3. Pridáme 3-5 lyžičiek jogurtu, podľa potreby. Chvíľku pomiešame, ak sa vám zdá, že je to až moc riedke, pridáme zemiakový škrob a pomiešame. Oheň vypneme a pridáme troška provensalského korenia a posolíme. Necháme chvíľku vychladnúť a omáčku pridáme k cestovinám.
  4. Naservírujeme na tanier a ozdobíme nastrúhaným syrom, napríklad mozzarellou. Dobrú chuť 😋