Cestoviny
Cestoviny s tuniakovou omáčkou
Autor receptu: marinette
Receptík je veľmi ľahký a rýchly. Ak chcete
pripraviť niečo na poslednú chvíľu, nič ním
nepokazíte 😊
2 porcie |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny podľa vlastného výberu uvaríme v osolenej vode. Ja používam makaróny.
- Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji. Keď cibuľka začne chytať zlatú farbu, pridáme tuniaka, ak bol v konzerve naložený v oleji, necedíme. Smažíme asi 5 minút na miernom ohni.
- Pridáme 3-5 lyžičiek jogurtu, podľa potreby. Chvíľku pomiešame, ak sa vám zdá, že je to až moc riedke, pridáme zemiakový škrob a pomiešame. Oheň vypneme a pridáme troška provensalského korenia a posolíme. Necháme chvíľku vychladnúť a omáčku pridáme k cestovinám.
- Naservírujeme na tanier a ozdobíme nastrúhaným syrom, napríklad mozzarellou.
Dobrú chuť 😋