Cestoviny
Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky...* Vysievam ju každý rok na záhradu, ale samozrejme, dlho mi po zbere nevydrží, pretože ju veľmi rýchlo zjem. Potom som odkázaná na obchod. :)))
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Čínsku kapustu pozdĺžne nakrájame na hrubšie pásy.
- Cuketu nastrúhame na tenké plátky.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.
- Kým sa varí cestovina, dáme na väčšiu panvicu olej, med a sójovú omáčku. Premiešame a pridáme nastrúhanú cuketu. Povaríme 5 minút.
- Potom pridáme čínsku kapustu a spolu ešte 3 minúty podusíme, len kým nezavädne.
- Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny a chvíľu, ak treba, ich prehrejeme.
- Ihneď podávame.