Cestovinová omeleta
Autor receptu: redakcia
Postup- Cestoviny uvaríme podľa
návodu na obale, scedíme
a odkvapkané dáme do misy.
Premiešame s PL olivového
oleja.
- Hrášok krátko povaríme
vo vode a necháme odkvapkať.
Pór nakrájame na tenké
kolieska, slaninu na kocky.
- Vo väčšej panvici rozohrejeme
PL oleja a opečieme slaninu.
K mierne opečenej slanine
pridáme pór a osmažíme
ho do sklovita. Nakoniec pridáme
hrášok a ešte niekoľko
minút opekáme.
- Vajcia rozšľaháme a ochutíme soľou a mletým
čiernym korením. Pridáme
nastrúhaný parmezán
a ricottu (veľmi jemný tvaroh)
- Vajcovú zmes premiešame
s uvarenými cestovinami
a pridáme do panvice
k zmesi póru, slaniny
a hrášku. Krátko spolu premiešame,
panvicu zakryjeme
pokrievkou a necháme asi
10 minút dusiť na miernom
plameni.
- Keď vaječná masa
stuhne, omeletu opatrne preložíme
na veľký tanier a nakrájame
ako pizzu.
|