Cestovinová omeleta

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.
  2. Hrášok krátko povaríme vo vode a necháme odkvapkať. Pór nakrájame na tenké kolieska, slaninu na kocky.
  3. Vo väčšej panvici rozohrejeme PL oleja a opečieme slaninu. K mierne opečenej slanine pridáme pór a osmažíme ho do sklovita. Nakoniec pridáme hrášok a ešte niekoľko minút opekáme.
  4. Vajcia rozšľaháme a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nastrúhaný parmezán a ricottu (veľmi jemný tvaroh)
  5. Vajcovú zmes premiešame s uvarenými cestovinami a pridáme do panvice k zmesi póru, slaniny a hrášku. Krátko spolu premiešame, panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút dusiť na miernom plameni.
  6. Keď vaječná masa stuhne, omeletu opatrne preložíme na veľký tanier a nakrájame ako pizzu.