Cesnakové maslo

Cesnakové maslo

Autor receptu: luslyy

Ideálne na hrianky v tejto zime!

10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesnak nešúpeme na strúčiky, ale celú hlavičku ako je a z nej zrežeme len vrch, takže tie strúčiky zostanú vnútri, len tie špičky budú mať akoby otvorené. Všetky 3 hlavičky cesnaku takto narežeme, položíme na alobal, nakvapkáme trošku olivového oleja, posypeme soľou a pestrou zmesou korenín, zabalíme a dáme na do rúry vyhriatej na 180 °C na hodinu a pol.
  2. Maslo vyberieme z chladničky a necháme vonku, nech poriadne zmäkne, kým sa cesnak v rúre spraví.
  3. Keď už máme cesnak hotový, vyberieme ho z rúry a vybalíme z alobalu. Teraz stačí len cesnak vytlačiť do misky, pôjde to veľmi ľahko. K cesnaku pridáme mäkké maslo, nadrobno nakrájaný krájaný koriander, soľ, čili vločky a trošku pestrej zmesi korenín. Všetko spolu vymiešame.
  4. Ochutené maslo zabalíme dáme do potravinovej fólie a na celú noc dáme do chladničky. Keď už je maslo pekne spojené a stuhnuté, podávame napríklad na hriankach.