Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta fotorecept
Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám do komory stoličku a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
2 balenia po 275 g |
|
330 g |
|
150 g |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.
-
2
Slaninu som krájal na 1cm kocky. Cibuľu krájam na väčšie kusy. Cesnak posekám na drobno. A ešte si dva strúčiky cesnaku prelisujem do trochy oleja a pridám aj trochu soli. To dám do malej misky a použijem na koniec na potretie.
-
3
Do hrnca dám škvariť slaninu s cibuľou. Nechám poriadne vyškvariť cibuľu až na blato a slaninu na oškvarky.
-
4
Teraz pridám pokrájanú a vyžmýkanú kapustu a dusím do mäkká. Hotové nechám vychladnúť.
-
5
Lístkové cesto pokrájam na väčšie kocky aby mi tam vošlo za polievkovú lyžicu plnky. Potom cesto dobré uzavriem nech mi to počas pečenia nevytečie. Z dvoch kusov cesta 275 g mi vyšlo 16 kusov.
-
6
Hotové naplnené cesto dám na pekáč a natriem rozšľahaným vajcom. Dám do rúry piecť na 20 - 25 minút pri 220 °C. Po upečení ešte horúce natriem pripraveným cesnakom v oleji. No už len nechať vychladnúť a tu je ten problém, keď to pomaly chladné.
-
7
Mne to strašne chutí a dúfam, že aj vám ak si to urobíte. Tak želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu