Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. februára 2017

Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám do komory stoličku a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.

3-5
porcie
25 minút
príprava
20-25 minút
na 220 °C

Suroviny

2 balenia po 275 g
330 g
150 g
4 strúčiky
1 ks
Na potretie:
1 ks
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny.

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu som krájal na 1cm kocky. Cibuľu krájam na väčšie kusy. Cesnak posekám na drobno. A ešte si dva strúčiky cesnaku prelisujem do trochy oleja a pridám aj trochu soli. To dám do malej misky a použijem na koniec na potretie.

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dám škvariť slaninu s cibuľou. Nechám poriadne vyškvariť cibuľu až na blato a slaninu na oškvarky.

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz pridám pokrájanú a vyžmýkanú kapustu a dusím do mäkká. Hotové nechám vychladnúť.

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lístkové cesto pokrájam na väčšie kocky aby mi tam vošlo za polievkovú lyžicu plnky. Potom cesto dobré uzavriem nech mi to počas pečenia nevytečie. Z dvoch kusov cesta 275 g mi vyšlo 16 kusov.

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové naplnené cesto dám na pekáč a natriem rozšľahaným vajcom. Dám do rúry piecť na 20 - 25 minút pri 220 °C. Po upečení ešte horúce natriem pripraveným cesnakom v oleji. No už len nechať vychladnúť a tu je ten problém, keď to pomaly chladné.

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mne to strašne chutí a dúfam, že aj vám ak si to urobíte. Tak želám dobrú chuť.

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Recept si ukladám. Vyzerá zaujímavo. Síce Ťa nepoznám, ale predstavovala som si Ťa v tej vašej komôrke ako ehm..."pozoruješ" tie chladnúce kapustovníky. Hneď mi bolo veselšie. Pekne si to napísal :-)
Veľká vďaka za inšpiráciu, kyslej kapusty teraz konzumujeme viac, keďže je chrípkové obdobie a my chceme byť zdraví. Kapustu som si podusila tak ako ty, ale lístkové cesto som len rozvaľkala a naplnila ako štrúdlu, pred upečením som potrela olejom so soľou a cesnakom a výborná pochúťka bola raz dva hotová.
Uložené, vyskúšam čo najskôr. robím rada dobrôtky z lístkového cesta, no musím priznať, že s kyslou kapustou som robila len raz závin... a nič viac . Tieto taštičky vyzerajú skvelo, páčia sa mi viac ako závin... mňam. dakujem za receptík. božská rýchlovka.
Hlásim sa ako výpomoc pri strážení chladnúcich "sladkostí". Už si predstavujem, ako ma nájdeš na tej stoličke driemkajúcu a blažene si pritískajúcu prázdny plech na plný pupok.
Patroveckypitrs, páčia sa mi tieto tvoje malé súkromníčky. Už budem robiť iba podľa teba, doteraz som pekávala túto dobrotu vo forme štrúdle, ale nakrájané kúsky závinu sa dosť rozsýpajú. Miesto slaninky však dávam údené mäso (tiež krájané na kúsky), množstvo len tak odoka. Máš pravdu, táto dobrota mizne závratnou rýchlosťou. Dávam ti všetky hviezdičky.

Pridaj komentár k receptu: