Foto: anonym
Suroviny
Cesto: | |
800 g |
|
1/2 l |
|
2 PL |
|
1 kocka |
|
1,5 dcl |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g alebo palmarín |
|
2 ks |
|
13 strúčikov (popučíme ich) |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Spravíme si kvások, popridávame ostatné suroviny a necháme kysnúť. (mlieko+soľ+cukor+kvasnice=kvások+múka+ olej=cesto) Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme.
- 2
Všetky suroviny na plnku vymiešame mixérom. a natrieme na každé cesto. Na plnku môžme nastrúhať syr (môže byť aj plesnivý) alebo oškvarky. Zrolujeme ako závin a krájame cik cak ( na trojuholníky).
- 3
Na plechu potrieť vajcom a posypať rascou alebo sezamovými semiačkami, a pečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu