Cesnačky

anonym - fotkaanonym, 5. júla 2014
Cesnačky
Foto: anonym

Suroviny

Cesto:
800 g
1/2 l
2 PL
1 kocka
1,5 dcl
 štipka
Plnka:
250 g alebo palmarín
2 ks
13 strúčikov (popučíme ich)
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Spravíme si kvások, popridávame ostatné suroviny a necháme kysnúť. (mlieko+soľ+cukor+kvasnice=kvások+múka+ olej=cesto) Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme.

  2. 2

    Všetky suroviny na plnku vymiešame mixérom. a natrieme na každé cesto. Na plnku môžme nastrúhať syr (môže byť aj plesnivý) alebo oškvarky. Zrolujeme ako závin a krájame cik cak ( na trojuholníky).

  3. 3

    Na plechu potrieť vajcom a posypať rascou alebo sezamovými semiačkami, a pečieme.

    Cesnačky  - obrázok 3

Diskusia k receptu

tatranka
Robievam ich a veľmi nám chutia.Ku vínku ako stvorené.Plnku obmieňam,ale cesnak sa nachádza u mňa pri tomto koláčiky v každej náplni.
1x elef
mijaita
Výborné jsou s rozmarynem! Ja takove krasne asi neumim, to nekdy zkusim, ale napln cesenkovou a rozmarynovou obcas nekam dam. ***** :-)
helas
Moja dobra kamaradka pridava do plnky aj makku salamu a slaninku, no a potom je to skvela basta.
snehurka1
sú výborné.ja ich robievam na oslavy k vínu,ale do cesta pridávam ešte slnečnicove a tekvicove semiačka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia