Červená šošovica s paradajkami a cesnakom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 3. mája 2014
Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept)
Foto: marianne

Zdroj web: Vieš čo ješ. Trošku som si ho upravila.Je vynikajúca ako hlavné jedlo,aj príloha k volskému oku,kúsku masa,alebo len s pečivom,či zemiakom.

20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2-3 ks
0,5 l
1 ks
4 strúčiky
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL alebo čerstvá
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji s maslom speníme nakrájanú cibuľu aj s pretlačenými dvoma strúčikmi cesnaku.Pridáme kurkumu.

    Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a prepláchnutú šosovicu.Osolíme,pridáme paprikovú pastu.

    Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme pol litrom vody a varíme do zmäknutia 15-20 min.

    Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V priebehu varenia premiešavame,prípadne ešte dolejeme vodu a pridáme pokrájané paradajky a dovaríme 5 minút.

    Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené odstavíme z ohňa,pretlačime zvyšné dva strúčiky cesnaku a vmiešame petržlenovú vňať.Môžete ak chcete dohustiť múkou alebo strúhaným zemiakom,ale husté je to dosť.

    Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávajte s čím Vám chutí.

    Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Krásny recept,mňam slinky sa mi zbiehajú:)Dnes už mám navarené,zajtra má muž sľúbený segedín,ale najneskôr v pondelok bude toto!Veľmi sa mi recept páči.
jááj,a že aká fajnota je toto? :) Mne to nedalo a nevydržala som čakať do pondelka,muž má dnes sľubovaný segedín a ja som si urobila túto šošovicu,a napchávam sa až mám hrče za ušami.Mňam,perfektný recept,na vrch som dala medvedí cesnak,nabudúce možno skúsim špenátové listy dať...Variabilné to je naozaj.Veľká vďaka za recept,toto bude stálica:)
@marianne dnes som sa inspirovala tvojim receptom a spravila som z neho zeleninove ragu. Pridala som len tofu (povalovalo sa mi v chladnicke :) ) a paradajkovy pretlak. Zmiesala som s celozrnnou cestovinou a zapiekla s mozzarelou. Lahke a vyborne ;)
Neviem ako som sa preklikala k tomuto receptu :-) Robievam ho trosilinku inak / podla indickej kucharky/ a podavam s chlebom naan .Ale vsimla som si , ze sa ti stalo co aj mne s sosovicou kupenou u nas - rozvarila sa . Ja som si raz doniesla sosovicu z Azie a ta sa nerozvari , pekne si udrzala farbu aj aky-taky tvar .mala som jej iba 2kg a ked sa minula , tak so pouzila z Billy "Bio".Asi je pestovana inak , alebo jej nevyhovuje nase podnebie ale rozvarila sa uz po par minutach . Ja robim bez paprikovej pasty ale zato pouzivam cili papricku a este pridavam mlety koriander a koriandrovu vnat . Nasim malym detom odoberiem porcie este predtym ako tam dam cili - ale poveim ti , TUTO sosovicu zjedia bez odvravania ale tu nasu slovensku klasiku nechcu ani vidiet :-)
@babidka poviem Ti, ze ja tu cervenu sosovicu uz ani neriesim, mne sa to vzdy rozmaga...zjem to,ake to je:-) neviem ju uvarit a mam ju velmi rada...ALE naucila som sa varit klasicku peniaztekovu sosovicu, aby sa nerozvarila. Tip mi dala @paploska a to: ze sosovicu soli az na samotny koniec a vtedy ostane pekna nepopukana..a vies,ze to funguje?..budem solit aj tuto cervenu tak, moznoze to zaberie aj u nej..
Mali sme s chapati, miesto petrzlenovej som dala susene oregano (petrzlenovu som nemala, ale oregano to krasne prevonalo). Dakujem za recept, chutilo nam :)



Pridaj komentár k receptu: