Čertovsky dobré rezy fotorecept

selmapuma - fotkaselmapuma, 29. apríla 2013
Čertovsky dobré rezy (fotorecept)
Foto: selmapuma

Len sa tak zaprášilo po ňom.....

40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Kakaová piškóta 2x:
Krém:
600 ml
150 g
7 ks
150 g
190 g
280 g
1
Na vrch:
7 ks
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečiem si 2 kakaové piškóty z 5 vajec

    Čertovsky dobré rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka, cukru,žĺtok a múky uvarím hustú kašu. Do horúceho vmiešam bielu čokoládu. Ked vychladne spojím z vyšľahaným palmarinom .Natriem na cesto a prikryjem druhým plátom.

  3. 3

    Nad parou si vyšľahám bielka z cukrom a navrstvím na koláč .Posypem kakaom.Dám na 2-3 hod. do chaldničky.

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
mnam nadherne,taketo milujem...ale nad parou slahat neviem,2krat som to skusala a dopadlo to so zhrckavenou penou,neviem asi sa uvarila :-)))) nevies mi poradit,presne ako to treba robit?
dakujem za odpoved @selmapuma ako vidim ja som robila "totalne zle" ja som tie bielka dopredu bola vyslahala a potom dala nad paru a este sa pokusala slahat...no to bolo...po prvy krat pocujem,ze to tekute dam nad paru a tam ich vyslaham :-))) tak ja nabuduce tvoj zakusok vyskusam,dufam ze sa mi ta pena vydari :-DD
pre mňa len očí mámenie...zo 17 vajec piecť...to nie...ale rada by som chutnala..len 1-2 kúsky kebych mala...ja to viem-len za sklom pre mňa zostane tvoj sladký čertov sen...želám pekný deň...:-)))
piškota upečená zo štyroch vajec,takže namiesto 10 som minula 8 ,krém a na vrch som dala 6 namiesto 7 a tiež som vymenila palmarin za masielko,ved to je pre nás :) výsledok úžasný :) máš krásne foto,dakujem za receptík :)
Dobrý den,koláč vypadá opravdu nádherně...mohla bych poprosit i o rozpis přesných ingrediencí na čokoládový piškot?Předem moc děkuji.Sice mám plno receptů na čokoládový piškot,ale moc bych si přála ten od Vás...ať je recept originální.Předem moc děkuji :)
Určite je dobrý, ale to je tak strašne kalorický zákusok, kto môže a nemá zvýšený cholesterol tak prečo nie.
troška ma prekvapilo v nadpise to slovo "fotorecept" .. aspoň ja mám v tomto recepte jedine fotku dvoch upečených plátov...to je všetko.)
Bielkova pena nad parou sa musi robit tak, ze voda len jemne vrie a miska nad parou sa nesmie opierat o vriacu vodu. Slahat najlepsie rucnym slahacom... Do bielkov mozes pridat par kvapiek citronu podla chuti...
Nepochybujem, že je vynikajúci. Ale z môjho pohľadu je tam veľmi veľa vajec. Tak ako dievčatá spomínali pekná piškóta sa dá upiecť aj z 3-4 vajíčok. A do plnky, tiež by som nedávala toľko žltkov. Stačia 2-3. Piekla by som ho vtedy kedy by som mala zvyšné bielky z iných zákuskov. Poznám podobný. Piškótu ešte trocha navlhčím kakaovo-rumovou šťavou, s trochou kompótovej šťavy, alebo vodou. A do plnky dávam len 2 žltky a niekedy aj viac čokolády a samozrejme maslo alebo heru namiesto palmarinu. Sneh na vrch zo 6 vajíčok. Vyskúšajte a dajte vedieť.
žltkov
@motyka : kedze mam doma sliepky tak mozem si dovolit piskotu z 5 vajec a heru nepouzivam preto lebo na krem vobec nie je dobra krem by mal drzat a nie rychlo mäknut ale kazdy nech da co mu vyhovuje

Pridaj komentár k receptu: