Čerešňový koláč bez lepku
Foto: novalim
Rýchly, jednoduchý, strúhaný, bez lepku a s ovocím. Presne taký je náš čerešňový koláč bez lepku. Možno ho spoznáte aj ako “polovičný crumble”. Vďaka Zobraziť celý popisRýchly, jednoduchý, strúhaný, bez lepku a s ovocím. Presne taký je náš čerešňový koláč bez lepku. Možno ho spoznáte aj ako “polovičný crumble”. Vďaka svojej jednoduchosti a len niekoľkým základným ingredienciám dá vyniknúť chuti zrelých čerešní so štipkou škorice.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 170 stupňov.
- 2
Všetky prísady zmiešame a vypracujeme z nich nelepivé a kompaktné cesto.
- 3
Dve tretiny cesta rukou natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer asi 20 cm).
- 4
Na cesto poukladáme odkôstkované čerešne, posypeme ich škoricou a na ne nastrúhame na hrubom strúhadle zvyšnú časť cesta tak, aby sme všetky čerešne riadne poprikrývali.
- 5
Pečieme v rozohriatej rúre asi 50 minút. Koláč sa musí piecť pomaly, aby sa riadne prepiekol.
Tiež Čerešňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu