Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Čerešňový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 25. mája 2018. Komerčný recept.
Čerešňový koláč bez lepku
Foto: novalim

Rýchly, jednoduchý, strúhaný, bez lepku a s ovocím. Presne taký je náš čerešňový koláč bez lepku. Možno ho spoznáte aj ako “polovičný crumble”. Vďaka svojej jednoduchosti a len niekoľkým základným ingredienciám dá vyniknúť chuti zrelých čerešní so štipkou škorice.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

220 g
100 g mleté
2 PL
140 g
1 bal.
1 ks
250 g
1 štipka
1 štipka
3 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 170 stupňov.

  2. 2

    Všetky prísady zmiešame a vypracujeme z nich nelepivé a kompaktné cesto.

  3. 3

    Dve tretiny cesta rukou natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer asi 20 cm).

  4. 4

    Na cesto poukladáme odkôstkované čerešne, posypeme ich škoricou a na ne nastrúhame na hrubom strúhadle zvyšnú časť cesta tak, aby sme všetky čerešne riadne poprikrývali.

  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre asi 50 minút. Koláč sa musí piecť pomaly, aby sa riadne prepiekol.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: