Čerešňový koláč

Čerešňový koláč bez lepku

Autor receptu: novalim

Rýchly, jednoduchý, strúhaný, bez lepku a s ovocím. Presne taký je náš čerešňový koláč bez lepku. Možno ho spoznáte aj ako “polovičný crumble”. Vďaka svojej jednoduchosti a len niekoľkým základným ingredienciám dá vyniknúť chuti zrelých čerešní so štipkou škorice.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 170 stupňov.
  2. Všetky prísady zmiešame a vypracujeme z nich nelepivé a kompaktné cesto.
  3. Dve tretiny cesta rukou natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer asi 20 cm).
  4. Na cesto poukladáme odkôstkované čerešne, posypeme ich škoricou a na ne nastrúhame na hrubom strúhadle zvyšnú časť cesta tak, aby sme všetky čerešne riadne poprikrývali.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre asi 50 minút. Koláč sa musí piecť pomaly, aby sa riadne prepiekol.