« Naspäť na tento recept

Čerešňový koláč bez lepku verzia na vytlačenie

Rýchly, jednoduchý, strúhaný, bez lepku a s ovocím. Presne taký je náš čerešňový koláč bez lepku. Možno ho spoznáte aj ako “polovičný crumble”. Vďaka svojej jednoduchosti a len niekoľkým základným ingredienciám dá vyniknúť chuti zrelých čerešní so štipkou škorice.

Autor receptu: novalim

Postup receptu

Rúru rozohrejeme na 170 stupňov.

Všetky prísady zmiešame a vypracujeme z nich nelepivé a kompaktné cesto.

Dve tretiny cesta rukou natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer asi 20 cm).

Na cesto poukladáme odkôstkované čerešne, posypeme ich škoricou a na ne nastrúhame na hrubom strúhadle zvyšnú časť cesta tak, aby sme všetky čerešne riadne poprikrývali.

Pečieme v rozohriatej rúre asi 50 minút. Koláč sa musí piecť pomaly, aby sa riadne prepiekol.

Suroviny




12
porcií
20
minút
príprava
50
minút
na 170 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist