Čerešňové želé

Čerešňový gél do dezertov

Autor receptu: redakcia

Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo ním zaliať ovocie navrchu dezertu.

5 pohárov po 200 ml
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a prudko opečieme na rozpálenej panvici či v hrnci s polovicou cukru. Keď začnú karamelizovať, zalejeme vodou, pridáme zvyšný cukor, nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a všetky ostatné prísady.
  2. Stále miešame a necháme na sporáku dovtedy, kým zmes nezačne vrieť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
  3. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, kto má rád úplne hladkú konzistenciu, môže ešte prepasírovať cez sitko.
  4. Gél môžeme hneď použiť alebo dať do pohárov, uzavrieť a nechať v chladničke.