Čerešňové želé
Čerešňový gél do dezertov
Autor receptu: redakcia
Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo ním zaliať ovocie navrchu dezertu.
5 pohárov po 200 ml porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Čerešne umyjeme, vykôstkujeme
a prudko opečieme na rozpálenej panvici či v hrnci s polovicou cukru. Keď začnú karamelizovať, zalejeme vodou, pridáme zvyšný cukor, nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a všetky ostatné prísady.
- Stále miešame a necháme na sporáku dovtedy, kým zmes nezačne vrieť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
- Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, kto má rád úplne hladkú konzistenciu, môže ešte prepasírovať cez sitko.
- Gél môžeme hneď použiť alebo dať do pohárov, uzavrieť a nechať v chladničke.