Čerešňová omáčka (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Viem, ze s tymto receptom som uplne mimo vasej sezony. Mne tu ale dozrievaju ceresne, musich ich oberat a nieco s nima robit. Dneska som skusila novy recept, tak som robila len z jednej davky. Vsetkym nam tato omacka velmi chutila, tak zajtra jej spravim urcite viac. Je velmi chutna k pecenemu masu, ale aj k sunke.
1 pohar 500ml porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ceresne som vykostkovala, prekrojila na polovicky a pridala som ostatne suroviny.
- Ceresnovu zmes som nechala zovriet. Prikrytu som ju potom pomaly varila asi 20 minut. Na koniec som omacku zahustila maizenou, ktoru som si najprv rozmiesala v studenej vode. Horucu omacku som naliala do pohara a pohar som hned zatvorila.