Čerešňová omáčka (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Viem, ze s tymto receptom som uplne mimo vasej sezony. Mne tu ale dozrievaju ceresne, musich ich oberat a nieco s nima robit. Dneska som skusila novy recept, tak som robila len z jednej davky. Vsetkym nam tato omacka velmi chutila, tak zajtra jej spravim urcite viac. Je velmi chutna k pecenemu masu, ale aj k sunke.

1 pohar 500ml
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ceresne som vykostkovala, prekrojila na polovicky a pridala som ostatne suroviny.
  2. Ceresnovu zmes som nechala zovriet. Prikrytu som ju potom pomaly varila asi 20 minut. Na koniec som omacku zahustila maizenou, ktoru som si najprv rozmiesala v studenej vode. Horucu omacku som naliala do pohara a pohar som hned zatvorila.