Čerešňový koláč
Čerešňová bublanina s pridaním pudingu (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Teraz je obdobie na bublaniny. Už som ich viackrát piekla, ale s pridaním pudingu do cesta, takú som robila po prvýkrát.* S
výsledkom som spokojná. Chutná, ľahká a rýchla. Rozmer plechu: 22 x 16 cm.
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vymiešame s oboma cukrami do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a vymiešame.
- Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pripravíme si vanilkový puding.
- Zamiešame ho do múky a všetko pridáme do vaječného základu.
- Vymiešame na hladké cesto.
- Čerešne umyjeme a odkôstkujeme.
- Plech vymastíme tukom a posypeme múkou, nalejeme cesto a na vrch poukladáme čerešne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút.
- Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a potom ju po vrchu posypeme práškovým cukrom a pokrájame ju na kúsky.
- S kávičkou chutí.