Čerešňový koláč

Čerešňová bublanina s pridaním pudingu (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Teraz je obdobie na bublaniny. Už som ich viackrát piekla, ale s pridaním pudingu do cesta, takú som robila po prvýkrát.* S výsledkom som spokojná. Chutná, ľahká a rýchla. Rozmer plechu: 22 x 16 cm.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vymiešame s oboma cukrami do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a vymiešame.
  2. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pripravíme si vanilkový puding.
  3. Zamiešame ho do múky a všetko pridáme do vaječného základu.
  4. Vymiešame na hladké cesto.
  5. Čerešne umyjeme a odkôstkujeme.
  6. Plech vymastíme tukom a posypeme múkou, nalejeme cesto a na vrch poukladáme čerešne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút.
  7. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a potom ju po vrchu posypeme práškovým cukrom a pokrájame ju na kúsky.
  8. S kávičkou chutí.