Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, vlažného mlieka, soli a cukru pripravíme kvások a necháme ho nakysnúť. Do múky pridáme hotový kvások, žĺtky, mlieko, smotanu a trochu oleja, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a necháme odpočinúť 10 minút. Potom cesto narežeme na 1 cm široké a 15 cm dlhé pásiky, ktoré rozvaľkáme. Pásiky cez seba popreplietame.
- 3
Vkladáme ich do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán. Pred podávaním čeregy posypeme vanilkovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je pochúťka špeciálne fašiangová .