Čeregy

Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 30. októbra 2012
Čeregy
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
125 ml
125 g
2 ks
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Z droždia, vlažného mlieka, soli a cukru pripravíme kvások a necháme ho nakysnúť. Do múky pridáme hotový kvások, žĺtky, mlieko, smotanu a trochu oleja, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a necháme odpočinúť 10 minút. Potom cesto narežeme na 1 cm široké a 15 cm dlhé pásiky, ktoré rozvaľkáme. Pásiky cez seba popreplietame.

  3. 3

    Vkladáme ich do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán. Pred podávaním čeregy posypeme vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

kattruss
Bože tak toto nám robila ešte babka, strašne dlho som to nejedla :))) Ďakujem za recept :)
zinnajdha
aj moja tak robila, aj ja tak robím.
To je pochúťka špeciálne fašiangová .
jeka
No to ste stupili na moju nôtu,dakujem za receptík.
evanaaa
Fánky v inej podobe, aj teraz by som si ich dala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia