Celozrnné zeleninové cestoviny
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku aj cesnak
nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymianom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20 minút – do zmäknutia fazuľky.
- Občas premiešame. Vývar potom scedíme. Omáčku pripravíme tak, že maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zhustnutia zmesi. Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou.
- Dáme na taniere, pridáme zeleninu a posypeme pažítkou.
|