Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou

dorenika - fotkadorenika, 13. januára 2013
Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou
Foto: dorenika

Tento recept som našla na internete pretože som chcela nejak spotrebovať sušené rajčiny,keďže ale pôvodný recept sami zdal akýsi suchý pridala som tam aj Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete pretože som chcela nejak spotrebovať sušené rajčiny,keďže ale pôvodný recept sami zdal akýsi suchý pridala som tam aj maslovú omáčku.Odkaz na pôvodný recept:http://keycookbook.blogspot.co.uk/2010/06/pasta-with-sundried-tomatoes-and.html

4-5
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (zrelé)
8 ks
1 ks (malá)
1 dcl
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Je jedno aké cestoviny použijete ale je lepšie ak tie celozrnné už len preto že sú drsnejšie a maslová omáčka sa na nich udrží a pekne cestoviny ochutí.Ja viem že hlavne na sr je zvykom jesť cestoviny utopené v rôznych omáčkach a tieto sa môžu zdať suché ale práveže sú super a chutia po tej omáčke v ktorej sa dovaria.

    Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu (ja som použila 1/3 tej na obrázku) nakrájame na drobnučko a cesnak na plátky,bazalku len trochu posekáme a zalejeme si do hrnčeka 1/2 zeleninového bujonu 1dcl vriacej vody.Zrelé avokádo nakrájame na kocky a sušené rajčiny na kúsočky. Špagety si dáme uvariť do veľmi slanej vody tak aby boli trošku nedovarené keď ich budeme zlievať.

    Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou - obrázok 2
  3. 3

    Na olej dáme osmažiť cibulku a keď zmäkne pridáme vývar povaríme a keď sa začnú robiť lepkavé bubliny pridáme kúsok masla a rozpustíme.Neskôr pridáme cesnak,suš.rajčiny a bazalku a len krátko posmažíme.Okoreníme.

    Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou - obrázok 3
  4. 4

    Do omáčky pridáme nedovarené špagety a miešame tak aby sa všetky špagety obalili omáčkou a trochu varíme ak sa vám to zdá suché pridajte prevarenú vodu a takto varte dokým niesu špagety hotové.Potom jemne pridajte avokádo a premiešajte. Dobrú chuť!

    Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

monzet
Tie vyzerajú perfektne!Zajtra dokúpim avokádo a vyskúšam,už sa na ne teším....
mica25
V povodnom recepte sa pouzivaju susene paradajky nalozene v oleji (1/2 c. sun dried tomatoes, packed in oil).. Potom to uz suche nebude a odpadne maslo s vyvarom.. ;-) Inak superb!!
edith
robievam niečo podobné ale vyskúšam podľa teba... :-) mňamky ...ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia